(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het tweede verslag van Barney deze week gaat over de Moon Walker Kush planten, een Budmaster ledlamp en twee CBD wietsoorten in een micro kweekkast. Het ziet ernaar uit dat de Moon Walkers eindelijk met groeien gestopt zijn, en dat is laat want de zevende week van de bloeifase is inmiddels aangebroken.

Met de fijne tunes van The Eagles op de achtergrond en een smakelijke joint op de voorgrond, creëer ik de perfecte setting voor een vers kweekverslag. Het gaat zoals je de laatste tijd gewend bent over de Moon Walker Kush planten en de twee CBD soorten in micro kweekkast.

Het zal natuurlijk vooral gaan over de Moon Walker Kush dames, want die staan inmiddels in hun zevende bloeiweek. Ze hebben de CBD Chronic en de CBD Medi Kush in hun kielzog, want die bloeien ondertussen ook alweer vier weken. Maar allereerst de Moon Walkers van Spliff Seeds dus. Die zijn naar mijn idee eindelijk gestopt met groeien, ik heb tenminste al vier dagen niks meer te buigen gehad.

The end is near

Je begint nu ook goed te zien dat ze druk bezig zijn met het aanmaken van toppen, het ziet er veelbelovend uit. Ik heb de dames vanmorgen voor de laatste keer voeding gegeven want ik denk dat ik verder beter kan gaan spoelen. Ik heb het idee dat ze over twee weken wel klaar zijn voor hun onvermijdelijke lot. Maar het mag ook nog wel iets langer duren, dan spoelen ze alleen maar beter en kunnen ze nog wat langer aan hun buds werken.

Nieuwe kweektent

Zoals jullie weten heb ik al een nieuwe tent klaarstaan voor de volgende ronde; een bijzonder mooie Gorilla kweektent, met dank aan Growtentconfigurator.com. Ik heb een tussentijd verslag geschreven om te laten zien hoe je zo’n tent nou precies opzet, je kunt het hier teruglezen als je wil.

Het gebruikte reflectiemateriaal aan de binnenkant van de Gorilla reflecteert super. Omdat het doek van een superdik materiaal is gemaakt kreukelt het ook niet. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het licht de goede kant op reflecteert, naar de planten dus 😉

Ik maak de huidige ronde in mijn oude kapotte tent af, voor ik aan een nieuwe ronde met de Budmaster led in de nieuwe tent begin. De nieuwe zaden staan al wel in de nieuwe tent, ze hebben het er volgens mij prima naar hun zin en zullen binnen een paar dagen uitkomen. Het wordt dus weer een ronde onder led, maar ik denk dat ik dan wel in de derde week van de bloei overstap op mijn HPS.

Budmaster

Ik vind de Budmaster II super om mee te groeien maar heb het idee dat het witte licht de dames in de bloei teveel laat strekken. Ik heb een foto gemaakt die laat zien hoe gevuld mijn tent is. Je krijgt door de led wel monsterplanten want zo dik als de stammen nu zijn heb ik ze niet eerder gehad, je zou haast denken dat er toppen van een ons per stuk aan moeten komen, ha ha dat zou mooi zijn!

Door het gebruik van de led heb ik wel enorm bespaard op energie! Want niet alleen verbruikt de lamp de helft minder stroom, het eeuwige hitteprobleem vervalt ook. Daarmee hoef je veel minder lucht af te voeren en kan de afzuiger ook op halve kracht draaien, scheelt ook in geluid.

De Budmaster gaat dus zeker mee naar de volgende ronde, ook om de lamp nog beter te leren kennen. De eerste keer is het toch een beetje testen om het kweken met de lamp onder de knie te krijgen. Hoe gaat dat led? Dat heb ik nu gezien en denk dat als ik een veel kortere groeiperiode doe, ik het strekken in de hand kan houden. Mocht dat niet lukken, ga ik over op de 600 Watt HPS.

CBD soorten

De CBD dames hebben het ook nog steeds naar hun zin. Het is mij denk ik gelukt om ze goed te scroggen door het rek want een behoorlijke oppervlakte is begroeid. Er zijn een hoop takken die kunnen veranderen in mooie toppen. Ik heb deze meiden nog maar één keer voeding gegeven maar ik denk dat ik vanaf dit moment toch wekelijks ga doen. Wietplanten hebben het goede eten nodig om te veranderen in dikke kleverige toppen. Iedereen een fijne week gewenst, tot de volgende update. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)