(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan al het goede komt uiteindelijk een einde, helaas. Zo ook de kweektent van Barney Green. Na acht jaar trouwe dienst, scheurde er een flinke jaap in het doek! Gelukkig wisten we via het splinternieuwe Growtentconfigurator.com de hand op een oerdegelijke nieuwe Gorilla kweektent voor Barney te leggen. 

Bruno Mars speelt het toepasselijke nummer Gorilla terwijl ik een splinternieuwe Gorilla kweektent opzet. Ik mocht hem via de handige website Growtentconfigurator.com kunnen bestellen, en ben er ontzettend blij mee! Vanmorgen werd hij in een discrete doos bij me afgeleverd, altijd een groot feest om zoiets uit te pakken.

Acht jaar trouwe dienst

Het is overigens alweer een tijd geleden sinds ik een nieuwe tent in ontvangst mocht nemen, want de oude heeft voor acht jaar kweekplezier gezorgd. Een flinke scheur in het doek maakte daar uiteindelijk een onfortuinlijk einde aan, maar gelukkig kon ik een nieuwe bestellen.

Bestellen ging me gemakkelijk af via Growtentconfigurator. Stap voor stap doorloop je één voor één, alle spullen die je maar voor een hobbykweek nodig kunt hebben. Omdat ik in mijn geval alleen een kweektent nodig had, kon ik de stappen na de eerste simpelweg overslaan.

Een Gorilla opzetten

Gorilla kweektenten gelden als de sterkste en degelijkste kweektenten die er zijn. Het doek en het frame zijn extra stevig en kunnen het gewicht van een volwassen kerel als ikzelf met gemak dragen. De tent is gemakkelijk op te zetten, al is het makkelijk en gezelliger wanneer je iemand hebt om je erbij te helpen.

Ik heb de hoogste Gorilla van 120 x 120 x 240 centimeter, maar als je daar in je huis niet de hoogte voor hebt is er is ook een variant van slechts 210 centimeter hoog. Voor mij is de extra hoogte echter een welkome eigenschap. Het geeft meer ruimte in de hoogte voor strekkende rassen en maakt het mogelijk om met een krachtiger lamp te kweken. Mijn vijf planten krijgen een luxe ruimte tot hun beschikking!

Voordat je met het opzetten van de tent begint moet je wel even wat ruimte maken. Je vouwt de tent open en zorgt dat het bodemstuk van de tent vrij komt te liggen.

Op het bodemstuk begin je met het opbouwen van het frame. Het zal je meteen opvallen dat anders dan bij andere tenten de stangen vastgezet worden met een druk knop. Hierdoor kun je de tent gemakkelijk verschuiven zonder dat het frame uit elkaar valt. Dat is superhandig en zeker voor mij want ik wil mijn indeling nog weleens omgooien.

Wanneer het frame in elkaar zit, kun je aan het plafond beginnen. Deze schuift over de bovenkant van het frame. Nu neem je het daarvoor bestemde doek en ritst die om het bovendeel van de tent heen. Daarna is het de beurt aan de achterkant van de tent. Die zet je vast met een rits die helemaal om de tent heen ritst.

Wanneer je alles hebt dichtgeritst hoef je alleen nog de extra bodem erin te leggen en op de hoeken vast te maken. De tent heeft verschillende openingen voor af- en aanvoer van lucht. In de deuren van de tent zit een handige geurvrije doorkijk, voor een snelle blik op de planten. De makers van de tent hebben er ook een paar handige banden erbij gedaan om daarmee je afzuiger op te hangen. Voor de lamp heb ik nog een paar verstelbare heavy hangers, dat werkt super.

Ik sta te popelen om de tent in gebruik te nemen, maar ik moet nog eventjes wachten tot de Moon Walker Kush klaar is. Daarna kan ik mijn afzuiger naar de nieuwe Gorilla verplaatsen. Ik ga als eerste ronde in de nieuwe tent 3 Sour Tangerine, 1 CBD Medi Kush en een Serious Happiness kweken. Die laatste is de soort van Serious Seeds waardoor ik voor RollingStoned ben gaan schrijven.

Moet eerlijk zeggen dat nu de tent staat, ik eigenlijk bijna niet kan wachten tot de Moon Walkers klaar zijn, zo graag wil ik de nieuwe tent gebruiken. Want ja, alleen een echte vent gebruikt een Gorilla tent 😉 Smoke on!

Barney Green

Met dank aan Growtentconfigurator.com
(advertenties)