(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney kweekt Moon Walker Kush onder een Budmaster led, en scrogt daarnaast twee CBD wietplanten in een micro-kweekkast. De Moon Walker Kush staat al 6,5 weken in bloei, maakt momenteel mooie toppen aan, maar blijft tegelijkertijd maar strekken. Over led kweken, scroggen en een pijnlijke kater…

Annie Lennox rockt uit mijn speakers en ik ben in het gezelschap van een geurende Santa joint. Dat zijn de omstandigheden waaronder ik vandaag een vers verslag over mijn binnentuinen schrijf. Zoals jullie weten zijn dat er twee; de grootste wordt verlicht door een Budmaster led en bevolkt door drie Moon Walker Kush (Spliff Seeds) planten. De andere binnentuin is een stuk kleiner, heeft een T-Neon lamp en biedt onderdak aan een CBD Chronic (Serious Seeds) en een CBD Medi Kush (Spliff Seeds).

De Moon Walkers willen volgens mij echt wel op de moon walken, ze blijven maar groeien! Ik buig iedere dag wel een top om. Gelukkig is er ook voldoende topontwikkeling, dus ik niet vrees niet voor een vruchteloze oogst. Ik was daar overigens wel even bang voor, toen ik ze zo de hoogte in zag gaan.

Led kweken

Het led kweken gaat wel een beetje anders dan dat ik met HPS gewend ben. Onder het scrogrek groeit niks meer, alleen takken. En nog een geintje als je met led werkt is dat de bladeren er door het blauwe en rode licht er wel eens er anders uitzien. Ze lijken in het gekleurde licht niet groen, maar gevlekt te zijn maar dat lijkt maar zo. Beweeg het blad en je ziet dat de lichtvlek zich verplaatst.

Dit maakt het inspecteren van je planten onder led er niet makkelijker op. Je kunt er speciale brillen van Method Seven voor kopen die het gekleurde led licht wegfilteren. Een andere oplossing is natuurlijk om je led kweeklamp even uit te zetten en een witte lamp te gebruiken om je planten te bekijken.

Ik heb de afzuiger ook nog steeds maar op 40 procent draaien, meer is niet nodig. Het is tussen de 19 en 23 graden in de kweektent. Dit scheelt ook in je energie verbruik; de warme lucht die uit de afzuiger komt blaas ik gewoon mijn huis in, dan heb ik zelf ook nog wat aan de warmte 😉

6,5 Bloeiweken

Ik heb de meiden om de dag voeding gegeven, je ziet de volgende dag meteen dat het werkt. Ik hou dit ritme nog een week vol en dan ga ik spoelen. De Moon Walkers staan nu 6,5 weken op een bloei lichtregime van 12 uur licht en 12 uur donker. Ze moeten nog ongeveer tweeënhalve week en dan zouden ze klaar moeten zijn. Maar iedereen weet dat moeder natuur nog wel eens iets anders in gedachten heeft, dus we wachten rustig af.

Micro CBD kweek

En dan de CBD dames; de CBD Medi Kush en de CBD Chronic maken hun derde bloeiweek door en ik ben bezig om de vertakkingen door het rek te geleiden. Je wacht tot een tak boven het rek uitsteekt en dan buig je haar heel voorzichtig om en laat haar onder een kabel van het rek doorgroeien. De volgende dag ziet het er alweer uit alsof het hoort, mooi spul dat cannabis!

Ik heb nu ook het idee dat ik het goed doe qua scroggen. Je kunt ook altijd filmpjes vinden op youtube, sommigen zelfs waarin het goed verteld wordt. Ik leer zelf het meest door dat te kijken en in mijn hoofd af te vragen waarom ze iets op een bepaalde manier doen. Ik had achteraf misschien nog een week kunnen wachten met de CBD dames in de bloei te zetten, dan had ik wat meer vertakkingen gehad. Ach, al doen leert men.

CBD wietolie voor dieren

Ik wil van de CBD wiet wat olie maken en niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn dieren. Ik heb met eigen ogen gezien hoe een kater die in de kreukels lag, dankzij CBD olie een heel stuk beweeglijker werd en veel minder pijn had van de pinnen in zijn botten.

Het arme beestje had een ongeluk gehad met een auto en had een paar botten gebroken. Na de operatie om alles recht te zetten, had behoorlijk veel pijn en is de eigenaar hem gaan behandelen door iedere dag vier druppels wietolie op een snoepje te doen. Je zag meteen nadat het ging werken verschil. Deze ervaring heeft mij doen besluiten dat ik voor mijn hond en kat ook wat op voorraad wil hebben.

Ik wens iedereen een goede week toe. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)