(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is iedere week weer de vraag. Waar luistert Barney naar? En waar heeft hij zijn joint? Belangrijker is natuurlijk de informatie die hij brengt in zijn kweekverslagen. De planten in zijn binnentuinen zien er gezond uit en de Moon Walker Kush planten hebben hun eerste buds gevormd. Helaas strekken ze ook wat veel, maar daar heeft Barney wel een theorie over.

De funky sounds van de Urbane Jazz zender uit mijn speakers en een joint op de juiste plek in mijn hoofd (tussen mijn lippen dus). De ideale setting voor het schrijven van een verse update over mijn binnentuinen. Jawel, meervoud want naast de Moon Walker Kush in mijn kweektent, staan er ook nog twee CBD dames in mijn micro-kweekkastje.

Laat ik beginnen met het verslaan van week vijf van de bloei van de drie Moon Walker Kush planten in de tent. Daar gaat het super, al heb ik wel het idee dat de dames het strekken een beetje overdrijven. Het lijkt wel een bos met twintig vingers die de Budmaster proberen te pakken. De planten strekken nu nog steeds, ondanks dat we inmiddels al in de vijfde bloeiweek zitten. Ik heb gisteren nog een paar takken omgebogen, dat kun je ook zien op de foto’s.

Cool lichtspectrum!

Normaal gesproken, ik bedoel onder een HPS, houdt het groeien toch echt op na de derde week bloei, maar onder deze led gaan ze maar door. Dat heeft mijns inziens twee redenen. 1.) Ik kreeg de temperatuur in de tent niet hoger dan 18 graden de afgelopen dagen. Dus zijn die meiden de warmte van de lamp op gaan zoeken volgens mij.

2.) En dit is een conclusie die ik zelf heb getrokken – ik heb het vermoeden dat het licht van de led iets te wit is, denk dat als ze het spectrum iets meer naar het gele van een HPS zouden brengen, zouden ze misschien minder door groeien. Kijk cool-wit is super voor de groei maar dat warme gele van een HPS is weer super voor de bloei. Let wel, ik heb lang niet zoveel verstand van het ideale lichtspectrum, maar dit is wat ik denk.

Maar goed, het strekken zou ook heel goed aan de temperatuur kunnen liggen. Ik heb de dames gelollipopd, oftewel gediefd. Dat houdt in dat ik alle topjes en kleine takjes onder het rek heb weggesnoeid zodat alle energie van de plant naar de toppen kan. Er komen al mooie bloemen aan de takken en in de toppen.

Voeding

Ik geef ze voeding van Mills en vindt het een makkelijk klaar te maken voeding. Je hoeft ook niet meteen een heel vat aan te maken, je kunt goed voor drie liter doseren. Erg veel water verbruiken de dames trouwens niet. Eén keer in de twee dagen een liter is goed, terwijl ze toch in 20-literpotten staan. Dat is relatief weinig.

Maar dat klopt ook want onder een warme HPS verdampt er veel meer water. Is wel iets waar je echt op moet letten anders krijg je bodemproblemen zoals blauwalg. Verder heb ik afgelopen week de schalen van mijn twee eitjes per dag bewaard. Ik ga ze fijnmalen en aan de planten voeren voor wat extra calcium.

CBD- Chronic en Medi Kush

Met de CBD dames gaat het ook goed. Ze beginnen al mooie bladeren te krijgen. Echte indica bladeren met grote brede vingers aan de steel. Ze beginnen ook al een beetje te geuren. Ze komen bijna bij het scrogrek en moet dus van de week ook beginnen met scroggen en dan nu zo als het hoort. Ik heb daarvoor nog een paar filmpjes op youtube opgezocht.

Ik hoop dat het volgende week ook weer warm wordt zodat ik de Moon Walkers kan zien bloeien. Ik wens iedereen een fijne week toe en sluit af met mijn vaste lijfspreuk: smoke on!

Barney Green

(advertentie)