(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney runt twee hele gezellige en vooral uitbundig groeiende binnen-volkstuintjes. In de ene staan drie Moon Walker Kush planten volop in bloei. Het andere binnen-volkstuintje is wat kleiner wordt bevolkt door twee verschillende medicinale CBD wietsoorten, deze dames staan nét op het punt van bloeien.

Hallo lieve lezer, ik zit er weer klaar voor. Uit mijn speakers swingt Jamiroquai de pan uit en ik swing lekker mee. Uiteraard ligt er ook weer een jointje op mijn lip, dus ja. Laten we beginnen. Het gaat zoals jullie weten over drie Moon Walker Kush planten onder een Budmaster en twee CBD. soorten. Die laatsten staan onder T-Neon in mijn microkweekkast.

Moon Walker Kush

Allereerst de Moon Walkers. Die gaan geweldig, al zeg ik het zelf. Het dametje dat achter liep heb ik op gelijke hoogte weten te krijgen door haar twee dagen achter elkaar wat voeding te geven en de andere dames even droog te laten staan. Hierdoor heeft ze wat extra power gekregen om omhoog te schieten. Op 2 a 3 toppen na groeien ze nu allemaal op dezelfde hoogte.

De dames komen wel erg dicht in de buurt van de led moet ik zeggen. Maar anders dan bij een HPS verbranden ze niet, en als ik rondvraag is dat ook nog niet voorgekomen. Toch ben er niet helemaal gerust op, dus check ik de dames ongeveer vier keer per dag. Het water geven lukt nu ook beter, ben van de blauwalg af.

Queeste

Het wennen aan dit soort dingen is ook de reden dat ik twee rondes wil doen met de Budmaster. De eerste keer moet je nog van alles leren over zo’n nieuw soort lamp. Al moet wel zeggen dat er best veel ervaring is in de cannabiswereld, en dat die ook graag en veel gedeeld wordt, dus daardoor kun je ook veel fouten voorkomen. Heb je ergens vragen over, meld je dan aan op eenforum en stel ze, je krijgt gegarandeerd antwoord. Je mag mij trouwens ook gerust via Facebook benaderen.

De Moon Walker Kush dames zien er sterk en vitaal uit. Ik had vorige week per ongeluk een tak afgebroken, maar die is weer helemaal hersteld, en heeft zelfs een mooie bloemvorming. En ja, ik had een scrogrek opgehangen maar moet zeggen dat ik op dat gebied nog moet bij leren. Kijk, ombuigen en scroggen is niet helemaal hetzelfde. Dus dat wordt mijn queeste voor de CBD Medi Kush en de CBD Chronic dames. Om ze goed te scroggen in het scrogrek.

CBD microkweek

De CBD dames gaan verder ook lekker hoor, de Starlight doet het prima! Ik heb ze vorige week vrijdag op 12/12 gezet zodat ze kunnen gaan bloeien. Ze zien er nog klein uit maar dat komt doordat ze eerst moeten acclimatiseren. Ik had ze een dag voor de foto’s getopt, misschien niet helemaal handig maar het gaat nog steeds goed. Ik verwacht dat ze de komende week echt de hoogte in gaan schieten.

Alle dames krijgen Mills voeding maar wel gescheiden. De MoonWalkers zijn op weg naar bloeiweek 5 en de CBD dames komen pas net om de hoek kijken. Als ik het voedingswater aangemaakt heb, dan moet ik de pH-waarde nog naar beneden brengen en dat doe ik met citroensap. Een paar druppels op een liter heeft al een grote invloed. En nee! Je planten gaan niet naar citroensap ruiken of smaken.

Ik denk überhaupt niet dat je door het toevoegen van een smaakmiddel de smaak kan beïnvloeden, maar goed. Sommigen zeggen van wel, en ik moet bekennen dat ik het wel eens geprobeerd heb. Door een smaakje toe te voegen aan het water, maar had niet het idee bij de oogst dat het van invloed was. Ik wens iedereen een warm weekend toe en shout: SMOKE ON!

Barney Green

(advertenties)