(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney geniet met een heerlijke joint van smooth jazz tunes op deze cannabis-feestdag. Zijn planten – Sour Tangerine, Serious Happiness en CBD Medi Kush – staan alweer vier weken op 12/12 en beginnen hun toppen te vormen. Barney, kom d’r maar in!

Smooth Urban Jazz maakt de sfeer en uit mijn mond steekt een heerlijke CBD Medi Kush joint. Hij verruimd mijn geest zo dat ik jullie kan verblijden met een vers verslag van de vierde bloeiweek in de Gorilla tent. Jawel, we zitten al in de vierde week van de bloei en het gaat goed.

Ik heb nog wel wat strekkers maar ik maak me er niet te druk over. Deze nieuwe Gorilla kweektent is extra hoog, dus ik heb nog een meter de ruimte boven de Budmaster. Er zijn trouwens ook planten die al wel gestopt zijn met groeien en al bloemen aan het vormen zijn die later toppen zullen worden.

Voeding

Ik gebruikte deze week voor het eerst mijn nieuwe voeding. Waarom nu pas in week vier Barney? Nou, ik gebruik gewone potgrond en die zit vol met voeding. Wanneer ik meteen zou bijvoeden zou ik een een overschot aan voeding kunnen creëren en dat is slecht voor de dames. Vandaar dat ik heb gewacht tot de planten het volgens mij echt nodig hebben.

Ik gebruik deze ronde voeding van Dutch Pride Plant Nutrition en moet zeggen; dat is makkelijk klaar te maken en de dag erna zie je al dat de planten reageren. Ik gebruik ook deze keer weer eierschalen voor het nodige calcium. Deze keer heb ik ze alleen vermalen met een koffiemolen. Zo worden de stukjes nog kleiner en daardoor sneller opgenomen in de aarde.

Aan het begin van deze ronde had ik de potten midden in de tent, strak tegen elkaar staan. Dat deed ik omdat ik hoopte dat het licht via de zijwanden ook de lagere takken van de planten zou bereiken. Nu heb ik de planten wat meer over de oppervlakte verdeeld zodat het licht in het midden wat verder door kan dringen. Ik hou ze nog wel een stukje van de kant af, anders komen delen van de planten zonder licht en das jammer.

Budmaster

De Budmaster heeft drie standen: standje 1 is vier clusters aan, stand 2 is vijf clusters aan en de derde stand is negen clusters aan. Ik ben begonnen met vijf clusters en ben eind week 3 overgegaan op negen clusters. Ik moet zeggen dat dat een goed effect heeft gehad, de dames lijden er niet onder dus ik hou dit aan.

Twee planten tikken de lamp al aan maar ik wacht altijd een paar dagen met het verhogen van de lamp. Zo hou ik ze een beetje in toom want anders is ook deze tent nog te klein. Op de foto kun je zien dat ik een borgtouwtje om mijn ventilator heb gedaan, dit doe ik voor zodat ik hem niet per ongeluk om kan stoten. Dat heb ik al een keer meegemaakt en das niet leuk.

Verder heb ik nu ook schotels onder de potten gedaan. Hoewel de Gorilla tent heeft een waterdichte bodem heeft, hou ik hem graag schoon. Ook kunnen de potten dan makkelijk het water dat bij het water geven onder uit de potten loopt weer opzuigen. In mijn oude tent zaten vochtsporen onder de waterdichte bak.

Ik wens de buitenkwekers een goede start in dit kweekjaar en moge de rest van de mensen genieten van het lekkere weer op deze heugelijke cannabis-feestdag. Smoke on!

Barney Green

(advertentie)