(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De CBD Medi Kush, Serious Happiness en Sour Tangerine mogen wel opschieten want Barney is alweer door zijn Moon Walker Kush heen. Een van de CBD Medi Kush planten lijkt zich daar gelukkig echt iets van aan te trekken en heeft een snelle eindsprint gemaakt, zodat Barney niet erg lang wietloos door het leven hoeft. Kweekverslag!

Mijn laatste Moon Walker Kush joint zit tussen mijn lippen en Eric Clapton zingt uit mijn boxen. Kortom, ik ben weer helemaal klaar om verslag te doen van de wietplanten in mijn Gorilla kweektent. We zijn aan het einde van week 8 van de bloei gekomen en één CBD Medi Kush dame is al klaar om geoogst te worden.

CBD Medi Kush gaat het hardst en is met haar vele bruine bloeiharen klaar voor de oogst

Eén tegelijk

Jazeker, ik vertelde vorige week al dat de planten niet helemaal gelijk op gaan dus oogst ik ze één voor één. Logisch ook, want het zijn drie verschillende wietsoorten en ze komen uit zaden. Eén CBD Medi Kush is klaar, maar de rest van de dames zijn ook al met hun laatste loodjes bezig. Vooral de Sour Tangerines gaan nu hard.

Sour Tangerine is na acht weken bloeien ook aan haar eindsprint begonnen

Al zien de toppen er mooi uit, vraag ik me toch af waarom de dames sneller klaar zijn dan onder HPS. Neem de CBD Medi Kush plant die is na acht weken al klaar terwijl op de verpakking staat dat ze er 11 weken over zou moeten doen. Nou weet ik ook dat het maar richtlijnen zijn, maar toch vind ik het verschil tussen 8 à 9 weken en 11 weken wel erg groot. Goed, moeder natuur doet kennelijk gewoon haar ding.

Consemilla?

Ik ga wel goed kijken naar de opbrengst per Watt als ze allemaal geoogst en gedroogd zijn. Zoals je kunt zien groeien er aan de dame met de meeste stress hele mooie toppen. Moet alleen nog wel even afwachten of de buds sinsemilla zijn (zonder zaad). Waarom, vraag je? Nou, als een wietplant erg veel stress te verduren heeft, kan het overlevingsmechanisme aanslaan. Om in een nieuwe generatie te overleven maakt ze mannelijk stuifmeel aan zodat ze zichzelf daarmee kan bevruchten. De zaden die daaruit voortkomen zijn meestal ook hermafrodiet.

Stress van een breuk als deze kán hermafrodiete planten opleveren…

Natuurlijk heb ik de toppen goed in de gaten gehouden, en ik heb niet het idee dat er inderdaad zaden of mannelijke bloemen in de toppen zitten. Moet dan wel zeggen dat ik respect heb voor de Sour Tangerine in kwestie, want de scheur die ik gemaakt heb ziet er beroerd uit. Ik denk dat een ondersteunende bamboestok haar redding is geweest.

White Widow Autoflower

Het mooie van led is dat het bijna niet warm wordt in de tent. Gisteren was het buiten 26 graden en binnen in de tent ook. Met mijn 600 Watt HPS zou het zeker 28 à 29 graden, of zelfs nóg heter geweest zijn. Ik heb deze hele ronde de afzuiger ook niet hoger gehad dan 45%. Je gaat echt besparen met led, ook qua water geven.

Ik ga hierna een autoflower ronde doen. Dat wordt de eerste keer en ik gebruik de Budmaster led als lichtbron. Het wordt de White Widow Autoflower van Spliff Seeds. Het is de eerste keer dat ik autoflowers ga doen, en ik ben dan ook heel benieuwd hoe dat gaat lopen. Ik zou zeggen geniet van het weer en smoke on!

Barney Green

(advertenties)