(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En we hebben een nieuwe held zo niet boegbeeld voor cannabis minnend Nederland: Johan Derksen. inderdaad, de oude mopperkont van Voetbal Inside blijkt vroeger wel eens wiet te hebben gebruikt, maar tegenwoordig is het zelfs bijna elke nacht feest… met een wietpijpje!

Stonede aap uit de mouw

Dat is even schrikken. Je verwacht van heel wat mensen dat ze – al dan niet stiekem – wel eens aan een joint of  pijp hangen, maar Johan Derksen?! De ondubbelzinnige mopperkont pur sang is al een kwart eeuw geheelonthouder en heeft zich tijdens al die babbeluren op televisie – soms wel drie avonden per week – nog nooit uitgelaten over cannabis.

Maar in een spin-off programma van de goedbekeken voetbal talkshow, ‘Doordekken’ geheten, komt de stonede aap ineens uit de mouw: Johan was en is een blower!

Advies van de blowers uit de band

Vroeger, toen de snor nog zelf actief was als voetbalprof ging er wel eens een peppilletje in als de conditie te wensen overliet en gebruikte Derksen af en toe wiet. Maar dat vond ie eigenlijk maar ‘kinderdrugs’.

Hahaha. En toch is de 68-jarige analyticus terug op het blowersbootje anno 2017. Tegenover presentator Wilfred Genee zegt hij: ‘Ik ben niet zo’n blower, vroeger wel. Maar ik ben tegenwoordig zoveel op stap met mijn theatertour, en vaak pas rond 2 of 3 uur ’s nachts thuis. Dan wil ik de resterende uren wel slapen. Ik kom dan alleen altijd zo moeilijk in slaap.’

Enter wiet! In een pijpje nog wel, een advies van de band uit het voetbalprogramma. ‘Ik zit me de tering te lurken aan dat pijpje’, grapt Derksen, die zegt dat hij ook (te) weinig merkt van het spul terwijl de muzikanten als een roosje in slaap vallen na het geestverruimende avondritueel…

Stevig blowende ex-vrouw

Maar beter een stap vooruit dan achteruit, dus Derksen zegt: ‘Ik moet wellicht sterkere wiet hebben’. En als uber-zuiger Genee hem dan probeert af te schilderen als een verkeerd voorbeeld voor de jeugd, volgt een heerlijke repliek van Derksen, die wat ons betreft zo in alle vaderlandse voetbalkantines mag worden opgehangen als tegeltjeswijsheid:

‘Wiet is toegestaan, in elke coffeeshop kun je het kopen. In Amerika schrijven ze het als medicijn voor. Mijn ex-vrouw begon ’s ochtends te blowen en deed dat ’s avonds nog steeds. Nee, het is totaal ongevaarlijk, ik heb daar geen enkel probleem mee’ – Johan Derksen

[openingsbeeld: YouTube – filmpje Doordekken van 16 mei 2017]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)