(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je het nog niet doet, dan heb je er toch vast en zeker wel eens over nagedacht om een eigen binnentuintje te beginnen. Wellicht kunnen we je een handje helpen met het doorhakken van die knoop. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan het kweken van je eigen wiet.

Cannabisliefhebbers kunnen zich in Nederland gelukkig prijzen; we hebben coffeeshops waar we wiet kunnen kopen en hoewel het gedoogbeleid hier en daar kraakt kunnen we die wiet hier met een gerust hart roken. Toch zijn er een hoop goede redenen te bedenken om voortaan zelf je eigen wiet te kweken.

Als je zelf kweekt weet je wat je rookt

Wiet die in de coffeeshop wordt verkocht heeft een twijfelachtige afkomst. Hoewel de coffeeshop-eigenaar meestal eer voor zijn werk heeft, kan hij of zij niet anders dan van illegale kwekers inkopen. Coffeeshopwiet wordt noch door de overheid, noch door een andere instantie getest, dus kan allerlei pesticiden, herbiciden of zelfs verzwaringsmiddelen bevatten. Afgezien daarvan weet je met coffeeshopwiet soms nog niet eens met zekerheid of de soort die je koopt wel de soort is die je krijgt.

Glassplinters om wiet te verzwaren. Niet alleen heel ziek, maar ook gevaarlijk! Kweek zelf, dan overkomt je dit zeker niet.

Door zelf wiet te kweken, weet je 100% zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten. Je kunt precies die soort kiezen die jij graag rookt en hem biologisch kweken met organische meststoffen. Neem je tijd om te drogen en laat je wiet goed rijp worden, want ook dat vergeten commerciële kwekers nog weleens.

Als je zelf kweekt sponsor je geen grote criminele organisaties

Justitie heeft het altijd over de grootschalige hennepteelt. En hoewel dat in sommige gevallen ook vast wel vredelievend zal gaan, komen er ook gewelddadige rip deals en afrekeningen voor. Daar wil je eigenlijk toch liever niet aan meewerken, of wel? Door je eigen binnentuintje op kleine schaal aan te leggen, stop je met het sponsoren van zulke criminelen.

Als je zelf kweekt kun je anderen helpen

Als je je eigen wiet kweekt dan heb je vaak wel wat over om weg te geven. Buiten het feit dat iedereen natuurlijk heel blij wordt van een gratis wiettopje, hebben sommige mensen dat ook gewoon keihard nodig. Coffeeshopwiet is erg duur als je het dagelijks als medicijn nodig hebt en nu zorgverzekeraars het ook niet meer vergoeden, help je een ander enorm met jouw zelfgekweekte cannabis. Van het knipafval alleen kunnen patiënten al heilzame wietolie maken.

Met het knipafval van je eigen wiet, kun je een patiënt enorm helpen. Foto: Door Roxana Gonzalez, Shutterstock

Zelf wiet kweken is een rustgevende hobby

Net als tuinieren buiten, is het onderhouden van een binnentuintje ook een heel bevredigende en vooral rustgevende hobby. Het is een genot om te zien hoe een zaadje in drie maanden tijd uitgroeit tot een plant van formaat waar je echt wat aan hebt. Dagelijks kun je de planten zien veranderen en met je vingers in de grond wroeten vermindert ook nog eens de stress van het dagelijkse leven. Wiet kweken is leuk!

Als je zelf wiet kweekt kun je flink wat geld besparen

Cannabis wordt in de coffeeshop steeds duurder. Inmiddels is de gemiddelde prijs voor een gram al zo’n 12 euro. Als je daarentegen zelf wiet kweekt is dat op een eerste investering in wat kweekspullen, en een iets hogere stroomrekening na, bijna helemaal gratis. Dát wiet zo duur is, komt natuurlijk juist door het verbod op de teelt. Een kleine kweekkast van 485 euro zal je elke drie maanden ongeveer 100 gram wiet opleveren, in de coffeeshop goed voor 1200 euro.

Als je zelf wiet kweekt heb je veel keus

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten dat coffeeshops ze nooit allemaal op voorraad kunnen hebben. Die leveren namelijk alleen de meest populaire soorten van het moment. Maar als jij graag wat anders rookt dan die geijkte Kush of Amnesia dan kun je die gewoon als zaadje bestellen en zelf kweken.

Er gaat niets boven de smaak van zelfgekweekte wiet! Foto: Jackfoto, Shutterstock

Zelf gekweekte wiet smaakt beter

Buiten het feit dat iets wat je zelf maakt natuurlijk al lekkerder is, simpelweg omdat je het zelf gemaakt hebt, kun je zelf veel lekkerdere wiet kweken dan je in de meeste shops kunt kopen. Grote kwekers die voor coffeeshops kweken hebben namelijk altijd haast. De wiet wordt snel geoogst en gedroogd en het rijpen of curen is een stap die vaak helemaal overgeslagen wordt. Wie zelf kweekt kan zijn wiet mooi laten afrijpen, goed laten drogen en lekker lang laten curen in een glazen weckpot.

Als je zelf wiet kweekt heb je wat om mee te experimenteren

Ooit weleens van rosin gehoord? Of weleens een spacecake gebakken? Wietolie om lekker van te slapen gemaakt? Wat dacht je van wat overheerlijke ice-o-lator hasj? Als je zelf wiet kweekt heb je ook altijd wel wat in huis om mee te experimenteren en kun je concentraten maken die in de coffeeshop zelfs niet eens verkrijgbaar zijn.

De oogst van één kweekcyclus kost je in de coffeeshop zo’n 1200 euro.

Als je zelf wiet kweekt heb je geen wietpas nodig

Dit is niet zozeer voor Nederlanders een probleem, maar wel voor Belgische cannabisliefhebbers. In sommige grensstreken wordt namelijk nog steeds het ingezetene criterium gehandhaafd waardoor Belgen en andere niet-Nederlanders er geen wiet kunnen aankopen. Wie zelf kweekt heeft helemaal geen wietpas meer nodig en hoeft zelfs niet meer nar Nederland af te reizen voor cannabis. Kweek gewoon volgens de Belgische ministeriële richtlijn één plant in scrog en je omzeilt een hoop problemen.

[Openingsfoto: Alexandru Logel, Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)