(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dan weer niet, dan weer wel maar uiteindelijk toch helaas niet: de Belgische Cannabis Bevrijdingsdag die aanstaande zaterdag in Antwerpen zou plaatsvinden gaat definitief NIET door. En ja, dat is een direct gevolg van de politie-acties tegen cannabis social club Trekt Uw Plant.

Cannabis Bevrijdingsdag afgelast

Uiteindelijk gaat de jaarlijkse Cannabis Bevrijdingsdag in Antwerpen dan toch niet door. Zaterdag aanstaande zou het festijn moeten plaatsvinden, maar de recente acties van justitie en politie tegen organisator Trekt Uw Plant gooien roet in het eten.

Van een van de betrokkenen kregen we de volgende verklaring toegestuurd:

Lieve leden, sympathisanten,

Helaas geen Cannabis Bevrijdingsdag in België dit jaar… [beeld: Lina_R/Shutterstock]

Na een vergadering met de politie vandaag, moeten we tot onze spijt melden dat de Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar niet zal plaatshebben.

Aangezien Trekt Uw Plant onderwerp is van een lopend onderzoek, en de Els (voorzitter) en Manu (secretaris) in voorhechtenis zitten, kan het evenement wettelijk gezien niet georganiseerd worden door onze VZW.

Ten gevolge van inmenging van groeperingen van buitenaf, die er duidelijk een andere agenda op nahouden en waar we ons met Trekt Uw Plant wensen van te distantiëren, wil niemand van de nog meewerkende leden de verantwoordelijkheid op zich nemen om CBD te laten doorgaan in zijn/haar naam. Niet uit angst dat onze leden zich baldadig of gewelddadig zouden gedragen, maar omdat we niet willen instaan voor derden die niets met de club te maken hebben.

We hebben ons best gedaan om op korte termijn een ander evenement te plannen, maar dat is organisatorisch onmogelijk. We willen niet dat ten gevolge van derden de naam van onze Social Club besmeurd zou worden.

We hopen nog steeds op een goede afloop in het gerechtelijk dossier en wensen dat de positieve gevoelswaarde die verbonden is aan Trekt Uw Plant kan blijven bestaan.

Divided we fall, united we stand!
#freeEls #freeManu #freeFrancesco #freeTUP
#jesuisTUP

Kil cannabisklimaat in België

Tja, wat moeten we hiervan denken? Om te beginnen is het natuurlijk triest en schandalig tegelijk dat er zo langdurig mensen worden vastgezet voor een totaal niet criminele activiteit als het besturen van een Cannabis Social Club waar slechts één wietplant per lid wordt gekweekt. Iets dat volgens de Belgische wet ook nog eens is toegestaan ook!

En dat de leden van TUP weinig trek hebben om zich voor het karretje van derden te laten spannen in zulke moeilijke tijden, is volstrekt logisch en verstandig. Wat niet wegneemt dat het natuurlijk diep en diep triest is dat het cannabisklimaat in België blijkbaar zo kil is geworden dat een vreedzaam evenement als Cannabis Bevrijdingsdag geen doorgang kan vinden omdat de organisatie achter tralies zit…

[openingsbeeld: Katrina Elena/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)