(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En hoe gaat het eigenlijk op de Nederlandse Antillen met cannabis? Nou niet best voor de mensen die dachten met een schip eens een partijtje wiet naar Sint Maarten te brengen. Hoewel kunstig verstopt in kokosnoten eindigde het smokkelavontuur in mineur.

Zwarte zaterdag

Niet vrijdag maar zaterdag 13 mei blijkt een bijzonder pechvolle dag voor de bemanning van het roemruchte schip ‘Scotty Sky’. Terwijl men vrolijk verder tufte op de Caribische wateren rondom het eiland Sint Maarten – dat zowel een Nederlands als Frans deel kent – werd de vrolijkheid bruut verstoord.

Door de Nederlands-Caribische kustwacht nog wel, die samen met de douane van Sint Maarten de Scotty Sky enterde, godbetert.

Speciale kokosnoten

De ambtenaren dwongen de bemanning vervolgens naar Great Bay te varen en het schip daar aan de kade af te meren. Helaas bleek de actie nog succesvol ook (vanuit hun ogen dan), want aan boord bleken de kokosnoot planten een dekmantel voor… wiet.

In totaal telden de overijverige wetsdienaren 101 pakjes, goed voor een totaalgewicht van 35,67 kilo. Niet direct een hoeveelheid om je het apelazerus te schrikken, maar toch. De kapitein is in de boeien geslagen en samen met zijn verboden lading afgevoerd naar het politiebureau.

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)