(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terpenen. Die doen het ‘m altijd, of dat nou in cannabis is of in ambachtelijk gebrouwen biertjes. Aldus de allerhoogste bij The Stoned Society, die er dan ook voor pleit om niet te bezopen te doen over de goudgroene combinatie van cannabis en ambachtelijk bier…

1 jaar niet drinken

Zo rond mijn 20ste ben ik een jaar gestopt met alcohol drinken. Gewoon, omdat dat wel een goed idee leek. Ik had immers het gevoel dat het me meer schade bracht dan goeds. Maar uiteindelijk ben ik het toch weer gaan appreciëren. Al drink ik nu veel minder dan voorheen, heb ik rode wijn leren drinken en de craft bieren ontdekt met hun verschillende terpenen. Ook ben ik een jaar strikt vegetarisch geweest, maar ik eet ondertussen weer ‘gewoon’ vlees. Zielig voor die diertjes? Dat was überhaupt nooit mijn insteek.

Geur doet het altijd

Waarom zeg ik dit? Mensen veranderen. Evenals hele samenlevingen. Maar we houden allemaal van (verdovende) middelen, waarbij de geur en smaak een belangrijke en steeds terugkerende rol hebben. Evenals de diversiteit. We willen altijd net dat ene hebben wat niemand anders heeft. Hier kom je eigenlijk pas achter in momenten van verzadiging, waarbij op een gegeven moment ieder biertje, jointje of dabje wat er nog bij komt eigenlijk hetzelfde smaakt. Effect doet er al lang niet meer toe op dat moment.

Maar geur? Doet het altijd. De input van de reukzenuwen gaat niet eerst via de thalamus overigens, zoals vrijwel alle andere zintuiglijke waarnemingen.

Alcohol en cannabis

Ik denk ook niet dat je cannabis ooit met alcohol op die manier evenredig moet vergelijken, of op een regulering aandringen die het alcohol- of tabaksysteem zou kopiëren voor cannabis. Het zijn in effect hele andere dingen, terwijl er natuurlijk best wel wat dingen overlappen (terpenen).

Maar helaas zie je steeds meer dat de combinatie van alcohol en cannabis not done is, of überhaupt niet mag. In de coffeeshops mag het al jaren niet meer, in de nieuwe regulering van Cannabis Social Clubs in Catalonië mogen ze geen alcohol meer serveren en in de rest van de wereld zijn ze nog steeds niet uit hoe ‘social consumption’ er uit ziet. Zolang je daarbij geen alcohol mag consumeren, wordt het denk ik nooit een doorslaand succes.

Maar het vervelende aan zeker de vaporizers is dat het een privé item is net zoals je telefoon: daar laat je ook niet graag iedere gek mee spelen

Maar dat heeft dan ook meer met de joint te maken, dan met wat dan ook. Want een edible, vaporizer of vape-pen is heel wat discreter dan die rokende walm van een joint. Het is niet zozeer vervelend dat jij zit te blowen als enige, het is dat die andere mensen dat ook willen maar niet kunnen, durven of mogen op dat moment. En dat zij jouw schadelijke lucht onvrijwillig inademen (ook hier maak ik me geregeld schuldig aan, zonder excuses).

Tabaksverslaving

Maar het vervelende aan zeker de vaporizers is dat het een privé item is net zoals je telefoon: daar laat je ook niet graag iedere gek mee spelen. En je moet ze altijd eerst uitleggen hoe het werkt. Daarnaast zijn mensen dusdanig gewend aan de tabaksverslaving dat een klein beetje THC direct oproept tot het consumeren van tabak.

Ben ik dan gestopt met roken? Nee. Sigaretten zul je me niet zo vaak meer zien roken gelukkig. Als ik mensen zie roken moet ik sinds kort altijd denken dat ze aan het wachten zijn op iets of iemand. Terwijl wanneer mensen een joint opsteken, ze uitstelgedrag vertonen. Gelukkig mag dat ook gewoon.

Woensdag combinatiemenu

Maar om op een positieve noot te eindigen, droom ik lekker verder over een micro-brewery met daarnaast een micro-growery. Met iedere woensdag een combinatiemenu, waarbij de cannabis terpenen complementair zijn aan de terpenen van de verschillende bieren.

[openingsbeeld:  Room 76/Shutterstock, overige foto’s: Roxana Gonzalez/Shutterstock]
(advertenties)