(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nee, het is geen hogere wiskunde of abracadabra wat als kop boven deze column van de chief van The Stoned Society staat. Dab-a-Doo is namelijk ’s wereld bekendste festijn voor liefhebbers van dab, het dabben van concentraten dus. En dan heb je aan Mauro een goeie, zoals ie zelf gaat vertellen nu…

Barcelona

Half maart vond wederom Spannabis plaats in Barcelona, Europa’s grootste cannabis beurs. Maar omdat er niet veel nieuws te zien was en over te vertellen is, ga ik jullie niet vervelen met beursverhalen maar ga het in de plaats daarvan hebben over Dab-a-Doo, Europa’s belangrijkste competitie voor hasj extractie makers die twee dagen
daarvoor plaatsvond.

Historie dab-evenement

Dab-a-Doo_Barcelona_2016 3Dab-a-Doo is in het leven geroepen door hash koningin Mila Jansen en haar Polinator crew van de welbekende wasmachientjes waar menig ice-o-lator in een handomdraai mee word geproduceerd. Het begon ooit in Amsterdam, en groeide sindsdien uit naar deze 10e editie in Barcelona (de derde keer in Barcelona overigens), met tevens edities in San Francisco, Boston, Valenca, Denver en zelfs Uruguay.

Zoals de naam doet vermoeden, staat Dab-a-Doo in het teken van dabs in drie categorieën: solvent (BHO, CO2, etc), solventless (ice-o-lator, dry sift, etc) en met toenemende populariteit: rosin. Sinds het ontstaan, inspireerde Dab-a-Doo meerdere andere evenementen, waaronder onze eigen HomeGrown Cup (in samenwerking met de Polinator) en blijft een van de meest belangrijke hasj olie extractie competities, zeker in Europa.

Dab-a-Doo staat in het teken van dabs in drie categorieën: solvent (BHO, CO2, etc), solventless (ice-o-lator, dry sift, etc) en met toenemende populariteit: rosin

mila

Dab-a-Doo initiator is de Nederlandse ‘hasj queen’ Mila Jansen

Mila ontmoette ik alweer twee jaar geleden op de High Times Cannabis Cup in Amsterdam toen ze haar 70ste verjaardag groots vierde in de Melkweg. Vorig jaar mocht ik voor het eerst Dab-a-Doo in Barcelona bijwonen en was ik overdonderd door de grote hoeveelheden topkwaliteit concentraten. Gelukkig mochten we er dit jaar weer bij zijn, waardoor ik wist wat me te wachten stond.

Hoe werkt Dab-a-Doo precies?

Bedrijven, organisaties (social clubs bijvoorbeeld) en individuen kunnen meedoen in verschillende categorieën, wat dit jaar resulteerde in maar liefst 35 verschillende soorten. Deze worden gelabeld met nummers en letters, waarna ze op uiterlijk, geur, smaak en effect worden beoordeeld. Hiervoor heb je van 17:00 tot ongeveer 22:00 de tijd, waarna de winnaars bekend worden gemaakt.

Iedereen die een van de exclusieve kaartjes weet te bemachtigen, is een judge. Hiervoor zijn rigs en dabstations (zoals E-nails) beschikbaar ter plekke.

Dab-a-Doo_Barcelona_2016 entries

Onze Dab-a-Doo ervaring

De meeste mensen die aanwezig waren in de prachtige NPK club, waren natuurlijk van Spaanse komaf. Maar als je even rond keek zag je ook al snel meerdere cannabis bekendheden, zoals onder andere Bubbleman, Tony Verzura, Jorge Cervantes en de crews van Marimberos (die onze HomeGrown Cup won in de indoor categorie), DNA Genetics en House of the Great Gardener.

Wij arriveerden rond een uur of 7, nadat we eerder op die dag aankwamen per vliegtuig en wat ‘gewone’ wiet en hasj hadden gescoord om te roken bij dezelfde social club als vorig jaar. Nadat we een tafeltje wisten te kapen, viel pas de immense drukte op. De bijna 300 judges en VIPs pasten maar net.

De 710 crew raadde ons aan om eens bij hun e-nail te komen proeven van wat later bleek 24k Cannatonic L.R. extractie. In dezelfde ruimte, half buiten, vond overigens ook de Smoking Gear Functional Flame Off  plaats

Dab-a-Doo_Barcelona_2016 4Prachtig om te zien was overigens hoe de aanwezigen zich stortten op het inbegrepen eten. Broodnodig ook, want je dabt al snel je gehele suiker niveau naar de klote, waarna je verrekte honger hebt!

Toen ik wat rond ging lopen kwam ik ook wat bekende gezichten tegen, zoals de 710 crew, die ons aanraadde om eens bij hun E-nail te komen proeven van wat later bleek 24k Cannatonic L.R. extractie. In dezelfde ruimte, half buiten, vond overigens ook de Smoking Gear Functional Flame Off  plaats. Een spectaculair gezicht wat ik eerder op Expogrow in Irun ook al tegen kwam. Misschien leuk voor op Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar!

En de winnaars zijn…

Na de loterij (in iedere goodiebag zat een nummertje waardoor je automatisch meedeed), presenteerden Mila en Jorge Cervantes de winnaars met hun prijzen. Dat waren als volgt:

Non Solvent Categorie

Dab-a-Doo_Barcelona_2016 tony verzura terpenes1. HQ Barcelona met Tiger Melon Ice Water Extraction
2. El Plaer de la Vida met Girl Pleasure Cookies
3. Club Anesthesia Barcelona met Violator Kush

Solvent Categorie

1. Oil Hunters met OG Gangstars
2. 23 Oils met Mango OG Live Resin
3. Kippax Concentrates met Mother of all Dawg

Rosin Categorie

1. Carroll Leds Genetics met Super Orange Haze Rosin
2. Serious Seeds/House of the Great Gardener met Warlock Rosin
3. House of the Great Gardener met Barb Drysift Rosin

Laatste woorden…

Ik zou graag Mila, de Polinator Crew en de NPK club bedanken voor weer een fantastische editie! We hebben overigens nog zeer genoten op de terugvlucht van de Dready
Labs 150mg BHO Organic Edible Oil capsules…

Dab-a-Doo_Barcelona_2016 1

[foto’s Derrick Bergman @Gonzo media]

 

(advertenties)