(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Volgens de laatste Nationale Drug Monitor geeft nog altijd 17 procent van de cannabis consumenten de voorkeur aan hasj. Mauro, de chief  van The Stoned Society rekent zichzelf daar ook toe en hij houdt dan ook een warm en onderbouwd pleidooi voor meer smaakbewustzijn. Want met hasj(olie) meer mans, of zoiets…

Voorgedraaide joint populair in coffeeshop

Afgelopen dinsdag in Amsterdam kon ik constateren dat uit ons groepje van vier, ik de enige was die in de uitgekozen shop een stukje hasj kocht in plaats van wiet. Niet heel verwonderlijk bleek. Even navragen bij medewerkers en shopeigenaren deed onthullen dat het gros van de coffeeshop bezoekers zelfs voorgedraaide joints prefereert, pas op gepaste afstand gevolgd door wiet en hasj.

opppp

Het is soms goed zoeken naar een lekker stukje hasj in Nederland… [foto: Eldad Carin/Shutterstock]

Voor mij volledig onlogisch, en in deze column probeer ik uit te leggen waarom.

Hasj versus plofwiet

Zo goed als alle hasj die je vind in de shops is geïmporteerd en word gemaakt van landrassen die al jaren onaangetast groeien in landen zoals Marokko, Libanon, India en zo’n beetje alles daartussen. Mede hierdoor is de balans tussen THC en CBD veel natuurlijker in evenwicht dan in de nederwiet.

Dat is te merken in goede hasj door een uplifting  en creatieve high. En daarom mijn weapon of choice  voor mijn dagelijkse maar ook nachtelijke blow tijdens het uitgaan.

Ook voor beginnende blowers is het om bovenstaande redenen een goed idee om te beginnen met hasj in plaats van het voor de hand liggende wiet. Optredend als “anti” stofje van THC, reduceert het juist angst, depressie en andere eventuele negatieve bijwerkingen van plofwiet.

Het stukje zwarte hasj leek in eerste instantie een mooi, lekker ruikend stukje. Maar een microscoopje en enkele joints verder bleek het toch een miskoop

Nu had ik dinsdag alleen pech: het stukje zwarte hasj leek in eerste instantie een mooi, lekker ruikend stukje. Maar een microscoopje en enkele joints verder bleek het toch een miskoop.

Cheese Valley hasj

Mijn favoriete hasj de laatste tijd is – overigens geheel in strijd met mijn pleidooi – Cheese Valley hasj die ik graag koop als ik langs Tilburg kom en de Toermalijn coffeeshop aan doe. Geen landras dus, maar Cheese gegroeid in de Marokkaanse vallei waarna er op traditionele wijze hasj van is gemaakt. Gevaarlijke praktijken waardoor landrassen in potentie kunnen verdwijnen, maar o-zo lekker. En daarnaast een glimp van de toekomst. Eenzelfde stukje Amnesia hasj of maroc Amnesia zijn net zo’n verademing.

Ice-o-lator, BHO en wietolie

Ik hoop dan ook dat naarmate de wereldwijde legalisatie vordert, de exportgebieden van voorheen ook overstag gaan. Hiermee een legale industrie creërende en dus banen, belasting die ze maar al te goed kunnen gebruiken en natuurlijk een superieur product.

h-1

Maar het kan natuurlijk wel, goeie hasj maken, bijvoorbeeld met de Ice-O-Lator

Vergeet de hasj roker dan ook niet aub in de regulatie plannen. Sterker nog, zet de deur open voor productie in eigen land. Of het nu Ice-O-Lator, BHO of wietolie is, ook hierin moet een vrije markt ervoor zorgen dat meer mensen kunnen genieten van goede hasj en andere extracties. Met de recente uitvinding van de rosin techniek word het helemaal een makkie.

Mijn verwachting is namelijk dat het niet legale wiet, maar legale extracties en edibles verantwoordelijk gaan zijn voor de afname van tabaksgebruik, vooral onder jongeren.

Snel de gewenste high

En waarom dan wel?

Simpelweg omdat je te makkelijk, veel sneller de gewenste high kan creëren. Helemaal met een dab pennetje. Ik dacht persoonlijk dat vaporizen mij van de tabak ging krijgen, maar vanwege reeds genoemde redenen lijken het juist extracties te zijn.

PS; Wist je dat terpenen volledig legaal zijn en dus kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd?

 

(advertenties)