(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spliff’s Blue Berries hebben het maar goed in de kweektent van Barney Green. Het weer is er iedere dag optimaal en de natuur wordt er perfect nagebootst. Zelfs de wind blaast er net als in de natuur onregelmatig en dat levert extra dikke stammen op. En je weet wat ze zeggen over dikke stammen…

Relaxte jazz verwarmt de sfeer in mijn kantoor, ik heb mijn joint al aan en ook er staat een lekker dampend kopje koffie naast mijn toetsenbord. De omstandigheden zijn met andere woorden optimaal voor een even zo optimaal verslag van de Blue Berry planten in mijn kweektent annex filmstudio.

Koplopers en achterblijvers

De planten zitten in de vierde week van de zichtbare bloei en doen het super, al gaan ze niet helemaal gelijk op. Ik heb koplopers en achterblijvers, als ik de planten van groot naar klein naast elkaar zet krijg je een mooi trapje. Maar dat mag de pret niet drukken; het maakt voor mij ook eigenlijk niet uit want ik heb de tijd. Oogsten kan namelijk net zo goed één voor één. Sterker nog, het is mijns inziens zelfs beter om een wietplant pas te oogsten wanneer die klaar is, in plaats van allemaal tegelijk, simpelweg omdat je alles tegelijk wil oogsten.

Stam(bomen)

Hebben jullie die stammen gezien? Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het experiment met de ventilator goede resultaten oplevert. Ik heb mooie dikke stammen en bijna even zo dikke zijtakken. De theorie zegt dat aan dikke stammen ook dikke toppen groeien maar als ik zo naar de top-ontwikkeling kijk heb ik dat idee nu nog niet. maar goed we zitten pas in de vierde week van de zichtbare bloei en een aantal planten loopt wat achter dus het is nog te vroeg om dat zo te stellen. Ik heb goede hoop dat het goed gaat komen.

Omdat de planten zo goed op de afwisseling van wind en windstilte reageren, heb alweer plannen bedacht voor de volgende ronde. Ik zal het wind-experiment uitbreiden met een extra ventilator zodat de wind ook eens van de andere richting komt; moeder natuur nóg beter nabootsen. Ik heb een digitale tijdschakelaar maar die is erg ingewikkeld in te stellen dus ik hou het bij de analoge schakelaars.

pH-waardig

De Blue Berries krijgen nu drie keer per week een liter voedingswater met Mills voeding en twee keer per week krijgen ze afgezuurd water zonder voeding. De zuurtegraad hou ik tussen de 5.9 en 6.2, ongeacht of er voeding in het water zit of niet. Op deze manier is de pH-waarde in de aarde altijd optimaal en kunnen de wietplanten alle mineralen die ze nodig hebben, uit de aarde opnemen.

Ik hou me niet helemaal aan het voedingsschema van Mills. Ik gebruik namelijk potgrond en dat bevat van zichzelf al de nodige meststoffen, da’s wel iets om rekening mee te houden. Ik overweeg om de dosis C4 en PK van Mills enigszins te verhogen maar doe dat in overleg want ik heb natuurlijk geen zin om mijn dames te overvoeren.

Voor het aanzuren gebruik ik deze ronde pH-min in plaats van mijn standaard citroensap. Een van mijn vrienden heeft namelijk het idee heeft dat citroensap de smaak beïnvloed. Technisch gezien zou dat niet moeten kunnen omdat de smaakmoleculen van het sap te groot zijn om te worden opgenomen via de wortels. We zullen zien, mocht de smaak deze keer anders zijn, dan moet ik nog maar eens in de boeken duiken… Voor nu wens ik jullie alvast een fijn weekend en een mooie volgende week. En je weet het: smoke on!

Barney Green

(advertenties)