(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De vijf Blue Berries van Barney, groeien lekker door nu ze op het welbekende 12/12 lichtschema staan. Bloeien doen ze nog niet dus een mooie kans om ze nog eens extra te toppen. Verder geeft Barney je een handige tip voor tentkwekers en doet hij een interessant experiment met een ventilator…

I’m bouncing on Beyonce with a Mango joint on my lip… Hoi mensen, ik ben in me sas want mijn Blue Berry planten gaan super! Ik luister zoals je wellicht al doorhad naar Beyonce en rook een smakelijke CBD Mango Haze joint. Het brengt me in de mood om weer een nieuw verslag te tikken over de Blue Berries van Spliff Seeds. Een wietsoort met weinig CBD maar dat is ook wel weer eens lekker voor de creativiteit. Ik gebruik ook nog gewoon medicatie van de dokter. De pillen dempen het psychoactieve effect van de THC sowieso.

De dames zitten in week twee van de bloeiperiode maar bloeien doen ze nog niet. Wel groeien ze met een rap tempo naar het licht. Ik heb één koploper en één achterblijver. In de tweede week van de groeifase had ik de planten op de achterblijver na, al getopt. Gisteren heb ik ze nog eens getopt om mooie brede planten te krijgen.

Eén koploper…

…en één achterblijver.

Ventilator experiment

Het experiment met de ventilator (die blaast niet continue maar met pauzes) loopt nog goed. Ik zie dat de stammen dik en stevig zijn; daar kan wel een top van een kilo op groeien! Haha, nee das teveel. Ik heb de meiden iets teveel water gegeven. Omdat de ventilator nu niet meer de hele dag aanstaat, vervliegt er minder water. Dat houdt in dat ik nu maar twee keer in de week een liter geef, waarvan één keer met Mills voeding. Omdat ik op rijk bemeste potgrond kweek geef ik ze niet bij elke waterbeurt voeding, ik zou ze anders misschien overvoeden en dat is natuurlijk voor niemand goed.

Een mooie dikke stam, wellicht dankzij het experiment met de ventilator.

Alles kits achter de rits?

Ik heb een tip voor mensen met een kweektent. Als je die open ritst dan zie je aan de binnenkant soms een flapje van een paar centimeter zitten. De flap is bedoeld om licht tegen te houden maar kan soms tussen de rits komen. De tip: hou je duim bij het ritsen voor de rits, dan loopt ie nooit meer vast.

Vorige week vertelde ik dat ik deze ronde even geen citroensap gebruik maar pH-min. En daar heb je dus maar een heel klein beetje van nodig. Ik heb het voedingswater al een keer overnieuw moeten maken omdat ik het veel te zuur had gemaakt. Normaal gesproken kun je dat wel weer in balans brengen met wat extra water maar bij een pH-waarde van 4,3 red je het daar niet mee. Al doende leert men.

Ik wens jullie een goede kweek week toe en roep: smoke on!

Barney Green

(advertentie)