(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is nog vroeg in de kweekcyclus maar er gebeurt genoeg in de kweektent van Barney Green. Er wordt een video opgenomen, de planten zijn gefimd en worden goed gevoed en staan zelfs al op een 12/12 lichtschema om de bloeifase in te luiden. 

Good times are ahead! Ik heb mijn Blue Berries afgelopen zondag namelijk al op 12/12 gezet en we weten allemaal wat dat betekent 😉 En anders gewoon doorlezen, ik vertel er straks verder over. Ondertussen verzorgt Terence Trent D’Arby de muzikale sfeer en CBD Mango Haze de inspiratie. Ik begin even met een foto, dan krijg je een goed idee van het formaat van het vijftal in mijn kweektent.

12/12

Zoals je ziet zijn de planten nog niet zo groot en toch heb ik ze afgelopen zondag al op 12/12 gezet. Opzettelijk want ik wil de planten deze keer een beetje klein houden. Even snel voor degenen die niet weten wat ik met 12/12 bedoel; dat is een lichtschema waarbij de kweeklamp 12 uur aanstaat en daarna 12 uur uitstaat. Het zorgt ervoor dat wietplanten gaan bloeien, hierrrr kun je er alles over lezen.

De Budmaster is inmiddels vervangen door een 600 Watt HPS met een Azerwing kap die het licht extra breed verspreidt. In de tent staan ook twee camera’s die een time-lapse video van de kweek aan het maken zijn. Hieronder een overzicht ven de hele opstelling.

Schakelwind?

Ik heb iets nieuws bedacht; aangezien het buiten ook niet altijd de hele dag waait, heb mijn ventilator op een schakelklok gezet en om en om gaat hij aan en uit. Een half uurtje aan, dan weer een uurtje uit, ik heb geen vast patroon want dat heeft de wind in de natuur ook niet. Ik weet niet zeker of het daarmee te maken heeft maar ik heb wel dikkere stammen dan gewoonlijk. Doordat de ventilator niet altijd aanstaat verbruiken de planten ook minder water.

Geknipt om te scroggen

De Blue Berries zijn van de week ook gefimd, oftewel ik heb de topjes er voor een deel afgeknepen zodat de dames wat meer zijtakken maken. Bij het toppen knip je het topje er in zijn geheel af en bij het fimmen knijp je ongeveer 2/3 deel van het topje eraf. Beide methodes hebben hetzelfde effect, namelijk meer zijtakken. Van fimmen herstellen de planten wat sneller en ook levert het meer nieuwe scheuten op.

Van de week zal ik mijn scrogrek erboven hangen zodat ik de planten kan ondersteunen wanneer hun toppen groot en zwaar worden. Het scrogrek maak ik met verstelbare hangers vast zodat ik het desgewenst in hoogte kan verstellen. Het is een rek gemaakt voor een tent van één vierkante meter en die van mij is 1,2 bij 1,2 meter. Dus dat moet ik nog even passend maken. Wanneer de zijtakken hoog genoeg zijn ga ik deze ook nog een keer toppen, ik hoop dat volgende week te kunnen doen.

Ik geef de planten om de twee dagen een liter water. Pas wanneer de schotels onder de potten droog zijn, ga ik nadenken over water geven, je wil ze natuurlijk niet verzuipen. Verder krijgen ze Mills voeding: Basis A, Basis B, Start en Vitalize. Omdat de potgrond die ik gebruik ook meststoffen bevat, gebruik ik maar een halve dosis voeding. Anders krijgen ze misschien teveel en dat is fout.

Citroensap-smaak

Ik heb altijd gezegd dat ik het voedingswater met citroensap op de juiste pH-waarde breng (aanzuren). Een maat van me denkt nu dat hij dat proeft als hij mijn wiet rookt. Hij heeft me daarom wat pH-min meegegeven en gevraagd of ik deze ronde geen citroensap wil gebruiken. Na de oogst gaat hij kijken of dat verschil maakt. In principe zo het niet mogelijk moeten zijn dat je het proeft want de smaak moleculen zijn te groot om door de wortels opgenomen te worden. Maar wil toch ook wel weten of het echt verschil maakt zodat ik dat weer met jullie kan delen, niets mis met een beetje experimenteren! Ik wens jullie een hele fijne week en roep zoals altijd: smoke on!

Barney Green

(advertenties)