(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met een beetje geluk rookt onze kwekende vriend Barney met de kerstdagen tóch nog zijn Nebula II CBD. Die plant is deze week namelijk letterlijk van haar stokje gegaan en ligt nu te drogen in zijn droogrek. One down, en nog vier CBD Mango Haze planten te gaan. Ook die zijn bijna aan het eind van hun Latijn. 

Het kweekjaar 2017 eindigt absoluut positief voor me, met een lekkere nieuwe voorraad wiet zal ik de jaarwisseling vol vertrouwen ingaan. Ik heb de Nebula II CBD plant van de week namelijk geoogst en dat viel zeker niet tegen! Tijd voor een lekker muziekje (old school hip hop), een joint (Karma OG) en een bak koffie voor ik aan mijn laatste kweekupdate van 2017 begin.

Ik steek m’n joint aan. Tijd om te schrijven, aan uitstelgedrag heeft niemand wat. Het was een uitstekend kweekjaar wat mij betreft, waarin ik veel nieuwe soorten heb mogen kweken. Van de Moon Walker Kush aan het begin van het jaar tot de CBD Mango Haze die hopelijk ook nog in 2017 geoogst kan worden. En er staan nog meer dan genoeg wietsoorten op mijn bucket list voor volgend jaar.

Rek vol Nebula

Goed, laten me beginnen: wat is er afgelopen week gebeurd? Sowieso dus de oogst van de Nebula II CBD. Ze ligt nu op haar gemak te drogen in mijn droogrek en heeft meer opgeleverd dan ik had verwacht. Er bleken onder het bladerdek toch ook nog hele mooie buds te groeien. Ik heb het nog niet gewogen dus het is nog even gokken wat de opbrengst in gewicht zal zijn maar ik moet zeggen dat het niet vaak voor komt dat ik met één plant een heel droogrek vul. En de geur is ook heerlijk, ik weet niet of ze al voor de kerst droog genoeg is maar ik hoop het keihard!

Luchtig en toch lekker hard

Maar met de oogst van de Nebula zit mijn kweekronde er nog niet op hoor, de CBD Mango Haze planten staan nog. Ik ben vorige week begonnen met spoelen, wat in feite gewoon inhoudt dat ik deze planten geen voeding meer geef. Ze krijgen alleen nog water, en begonnen na de eerste spoelbeurt meteen te vergelen.

De CBD Mango Haze maakt toppen die er luchtig uitzien maar stevig aanvoelen wanneer je er even voorzichtig in knijpt. Op foto’s van deze soort op internet zie ik hetzelfde dus dat zal een eigenschap van de soort zelf zijn denk ik. Toppen met uitsteeksels die ook wel foxtails genoemd worden of tweede internode bloei. De bladeren vergelen en vallen af, en het lijkt wel of onder ieder afvallend blaadje een nieuwe top verscholen zit. Volgende week gaan ook deze planten om en maak ik me op voor de eerste ronde van 2018.

Rustig drogen en rijpen

Ik zal het nieuwe jaar starten met een rookverslag van de Nebula II CBD en de CBD Mango Haze. De planten ruiken heerlijk. Eerlijk gezegd herken ik er nog geen mango in maar misschien komt dat nog na het curen.

De ruimte waar de droogkast staat heeft een temperatuur van ongeveer 18 graden en een luchtvochtigheid van rond de 45% zodat ze rustig kunnen drogen. Als het te warm en te droog is, droogt de wiet te snel en dat komt de smaak niet ten goede. Is het te vochtig dan loop je weer risico op schimmelproblemen.

Wanneer de toppen bijna droog zijn dan stop in ze in een weckpot die ik iedere dag even 10 minuten openzet zodat het laatste vocht er rustig uit kan trekken. Dit proces maakt de wiet milder en brengt de beste smaak naar boven. Ik wens iedereen fijne feestdagen toe en een geweldig 2018. Smoke on!

(advertenties)