(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cubaanse muziek en een smakelijke joint nemen Barney mee op een trip naar een Caribisch strand ergens in de buurt van Havana. Hij kan alleen niet te lang blijven helaas want er is werk aan de spreekwoordelijke winkel; hoogste tijd voor een nieuw verslag vanuit een tropische kweektent.

Altijd zomer

In mijn kweektent genieten de planten trouwens ook van een Caribisch klimaat, maar dan echt. Het is er ongeveer 26 graden en bewolkte dagen hebben de planten van hun leven nog niet gezien. En zo genieten de vier CBD Mango Haze en mijn lieveling de Nebula II CBD al 11 weken van een eeuwigdurende binnenzomer.

Ik had gehoopt dat ik de Nebula al met de kerstdagen zou kunnen roken maar dat zit er denk ik toch niet in helaas. Nebula is weliswaar een snelle indica maar ze heeft toch nog een paar weken nodig. Op dit moment staan mijn lampen al 8 weken op 12/12 maar oogstrijp zijn ze nog niet. De Nebula kan over een week of twee misschien om maar de CBD Mango Haze heeft zeker nog een maand nodig. Mijn geduld wordt weer eens op de proef gesteld.

Paars en luchtig

De plant die midden in mijn kweektent en recht onder de lamp staat is al weken aan het strekken. Ze heeft daarbij zoveel energie verloren dat ze nu hele luchtige topjes produceert. Ik merk wel dat ze haar best doet; sommige buds beginnen een beetje harder te worden maar niet om vanuit Havana over naar huis te schrijven zeg maar… Door het supercroppen heeft de stam wat paarse strepen gekregen en dat duidt er toch op dat ze wat gestresst is.

Gelukkig doen de andere planten het een stuk beter. Ze drinken met plezier hun dagelijkse maaltijd die de ene dag alleen uit water bestaat, en de andere dag water met Mills Basis A, Basis B en PK-booster. Door om en om voeding en water te geven probeer ik te voorkomen dat de dames teveel meststoffen binnenkrijgen. Teveel is nooit goed en kan ook weer voor problemen zorgen.

Zoete geur

Nu de bloei verder vordert begint het ook steeds lekkerder te ruiken in de tent. Het is een prettige zoete geur maar eerlijk gezegd kan ik er nog geen mango in herkennen. Maar goed, wat niet is kan nog komen.
Op de foto’s zie je ook nog steeds een gele vliegenstrip hangen, al heb ik geen last meer van fruivliegjes. De plakstrip laat ik meer voor de zekerheid hangen, het kan immers geen kwaad ook verder.

Ik ga mijn planten nog even vertroetelen (en dan wellicht nog even naar Havana) en wens iedereen alvast een goed weekend toe. Smoke on!

(advertenties)