(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney heeft goed en slecht nieuws over zijn wietplanten deze week. De CBD Mango Haze planten gedragen zich als sativa diva’s en strekken zich uit om zoveel mogelijk licht op te vangen. Ondertussen worden de Nebula II CBD toppen elke dag dikker en vetter en denkt Barney stiekem al aan oogsten… 

Bryan Ferry heeft de regie over de muziek en ik ben verantwoordelijk voor het dichtdraaien van een inspirerende joint. Ondertussen bedenk ik me waar ik het deze week over wil hebben. Sowieso natuurlijk de vorderingen van de CBD Mango Haze planten die nu alweer zeven weken in bloei staan. Ja, laat ik daar maar mee beginnen, dan komt de rest wel vanzelf.

Duisternis

Vorige week begaf de bulb van mijn kweeklamp het. Gelukkig had ik een reservebulb in huis en kon ik hem redelijk snel vervangen maar toch hebben de planten een halve dag in het donker gestaan. Toch heb ik het gevoel dat de planten een beetje van slag geraakt zijn door de onverwachte duisternis. Ik weet zeker dat de sativa’s niets tekort komen en ik let ook goed op dat ze niet teveel en niet te weinig water krijgen. Desondanks toch sterven er bladeren af. De rest van de bladeren zien er ook niet blakend van gezondheid uit, ik hoop niet dat het ten koste gaat van de opbrengst.

Dat het buiten kouder geworden is, heeft ook in mijn kweektent zijn weerslag; de temperatuur met de lichten aan zakte van 29 naar 26 graden. Dat is positief want 29 graden was wel iets te heet voor de planten. Wanneer het zo heet is, groeien ze weliswaar snel maar het levert ook luchtige toppen op en zorgt ervoor dat de planten teveel gaan strekken.

De plant in het midden van mijn tent heeft er het meeste last van; het strekken kost haar zoveel kracht dat de toppen maar klein zijn. Achteraf gezien had ik haar misschien op een verhoging moeten zetten zodat ze niet zoveel had hoeven strekken.

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel en heb ik ook goed nieuws. De nieuwe bulb geeft namelijk veel meer licht wat de toppen van de rest van de planten zichtbaar goed heeft gedaan. De meeste toppen zijn flink dikker geworden en dat is natuurlijk de bedoeling. Het ruikt ondertussen ook heerlijk naar wiet in de tent maar ik kan eerlijk gezegd nog niet zeggen dat ik mango ruik.

Nebula II CBD

Ook over de Nebula II CBD kan ik positief zijn. Als enige indica valt ze behoorlijk op tussen de CBD Mango Haze planten; Nebula is veel compacter en korter en haar toppen zijn dikker en ronder en eigenlijk gewoon veel indrukwekkender om te zien. Ik had gehoopt dat ze bij wijze van kerstcadeautje voor de kerstdagen klaar zou zijn om te roken maar dat ga ik denk ik niet halen. Alle bloeiharen zijn nog spierwit en ik heb het gevoel dat de toppen nog flink moeten aanzwellen.

In een kast heb ik een jerrycan met een inhoud van 20 liter staan waar ik het drinkwater voor mijn planten bewaar. Op deze manier komt het water op temperatuur met de omgeving en zo drinken wietplanten het het liefst. Wanneer je het water direct uit de kraan geeft is het te koud waardoor de planten het niet meteen kunnen opnemen. Aan het water uit de jerrycan voeg ik voeding toe. Ik gebruik op dit moment Basis A, Basis B, C4 en PK-booster van Mills Nutrients en zuur dat naderhand aan met citroensap.

Mijn joint is op dus ik zuig er een punt aan 😉 Tot volgende week, geniet van je leven en … smoke on!

Barney Green

(advertenties)