(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Green Day makes his day terwijl de koffie hem langzaam wekt, hoogste tijd voor een nieuw verslag zoals alleen Barney dat kan schijven. Over strekkende toppen en hoe je die onder de duim houdt, over het aanmaken van voedingswater en met als klap op de vuurpijl de uitslag van de cannabinoïden-test van de CBD Spliff Berry.

De CBD Mango Haze planten waar mijn verslagen deze weken over gaan, staan in de vijfde week van de bloeifase. Dat wil zeggen; acht weken geleden heb ik de zaden laten ontkiemen, vijf weken geleden begonnen ze te bloeien. Het gaat goed met ze, al zijn er hier en daar wel wat toppen die wel erg snel de hoogte in groeien.

Supercroppen

Vaste lezers vragen zich wellicht af waarom dat een probleem is, ik heb immers een extra hoge Gorilla kweektent waarvan de planten het plafond nog lang niet bereikt hebben. Toch is het niet goed om uitschieters te hebben en wel om twee redenen. Ten eerste groeien ze te dicht bij de hete HPS waar ze door de hitte kunnen verbranden. Ten tweede dwingen ze mij om de lamp hoger te hangen, waardoor de rest van de toppen die lager groeien, minder intens licht krijgen.

Om de uitschieters onder de spreekwoordelijke duim te houden maar wel te BEhouden, heb ik ze één voor één omgebogen op dezelfde hoogte als de rest van de toppen (supercroppen). Hierbij pak ik de stam vast op de plek waar ik hem wil knakken en druk en rol ik hem voorzichtig tussen mijn duim en wijsvinger. Op deze manier kneus ik de stam waardoor ik hem kan buigen zonder dat hij breekt.

De plant herstelt zich en de geknakte plek wordt uiteindelijk dikker en steviger dan de rest van de stam. Omdat de stam na de knik nu horizontaal groeit, zullen de buds op de stam ook omhoog groeien en dikker worden. Ik heb de omgebogen takken laten rusten op een bamboe stok, ze waren toch al best zwaar namelijk omdat er al toppen aan groeien. Het mooie van supercroppen is dat je een dag later al kunt zien of het uiteinde van de top alweer omhoog staat, dan weet je meteen dat het goed is gegaan.

Nu alle toppen weer min of meer op dezelfde hoogte groeien kan ik de HPS lamp weer wat lager hangen. Op ongeveer 10% van het wattage in centimeters, in mijn geval dus op 60 centimeter (10% van 600 Watt) boven de toppen.

Voedingswater aanmaken

Ik ben deze week ook begonnen met het toedienen van voeding en wel die van Mills. Ik gebruik basis a, basis b en C4. Start altijd eerst met het mengen van het water en de voeding en zuur het geheel daarna aan tot het voedingswater een pH-waarde van 6,1 heeft. Ik doe dat met citroensap maar je kunt ook witte tafelazijn gebruiken. Tenzij je een bewateringssysteem gebruikt want dan kunnen dergelijke huis tuin en keuken middeltjes de druppelaars verstoppen. Gebruik in dat geval dus pH-min.

Komende week zal ik de C4 verruilen voor de Mills PK-booster. Dit stimuleert de toppen om groter en dikker te worden. Ik krijg wel is de vraag waarom ik zo laat pas begin met bijvoeden. Dat doe ik omdat ik kant en klare potgrond gebruik waar al voor twee maanden voeding in zit. Zou ik dus meteen bijvoeden dan krijgen de planten teveel voeding en dat helpt ze zeker niet.

Mensen die op een lightmix kweken, een licht bemest aardemengsel met slechts voor twee weken voeding, zullen veel eerder bij moeten voeden. Wie met inerte mediums kweekt zoals steenwol of hydrokorrels, zal zelfs al direct vanaf het begin moeten voeden.

CBD Spliff Berry

Ik sluit deze week af met de resultaten van de cannabinoïden-test van de CBD Spliff Berry van vorige ronde. In totaal heeft deze wiet zo’n 17,58 procent aan werkzame stoffen en dat is een mooie uitslag wat mij betreft. Ik moet ook zeggen dat ik veel minder rook van deze wiet. Klik hier om het testrapport met eigen ogen te zien.

Ik wens jullie een fijne week toe en roep smoke on!

Barney Green

(advertenties)