(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Supercroppen is een kweektechniek die ervoor zorgt dat je wietplanten compacter blijven en meer toppen zal maken. Er wordt zelfs beweert dat supercroppen de potentie van wiet verhoogt maar dat kunnen we niet met zekerheid stellen. In ieder geval word de wiet er niet minder sterk van dus wat let je? Zo werkt het!

Zoals zoveel kweektechnieken die we met onze binnenplanten uithalen, werkt supercroppen omdat het het overlevingsmechanisme van de plant op scherp zet. De stres die we bij de plant veroorzaken, triggert een reactie die ervoor zorgt dat we aan het eind van het liedje meer wiet kunnen oogsten. Een geweldige beloning toch?

Wietplanten maken hun harskristallen niet zomaar voor de lol aan, ook produceren ze het niet voor ons, mocht je dat soms denken. Harskristallen, met daarin al die medicinale en psychoactieve stofjes die we cannabinoïden noemen en waar wij blowers zo verknocht aan zijn, worden door wietplanten aangemaakt ter bescherming. De hars beschermt de plant niet alleen tegen uitdroging, maar ook tegen hongerige dieren die de smaak of het effect ervan niet kunnen waarderen. En dus zal een wietplant wanneer ze gestrest wordt zich gaan beschermen door nog meer van die hars en toppen aan te maken. De hars zal haar immers beschermen, en met meer toppen vergroot ze haar kans om zich voort te planten. Mooi hè, hoe de natuur werkt.

supercroppenSupercroppen

De allerbeste resultaten krijg je dus niet door je planten volledig vrij van stress in de gecontroleerde omgeving van je kweekruimte te laten groeien. De truc is juist om de planten precies de juiste vorm van stres te bezorgen die ervoor zorgt dat ze zich zal willen beschermen door meer bloemen aan te maken.

Supercroppen doe je het beste wanneer ze bijna aan het einde van haar groeifase zit, maar voor ze volledig in bloei staat. Kies een plek op de stam op een hoogte waar die nog redelijk buigzaam is. Heb je meerdere toppen omdat je plant bijvoorbeeld getopt is, dan moet je de takken allemaal op dezelfde hoogte supercroppen. Het idee is om een plat bladerdek te maken zonder dat er toppen bovenuit steken, snappie?

 

Neem de stam vervolgens tussen je duim en een vinger en druk stevig zodat de stam een beetje gekneusd raakt, maar niet breekt. Hierdoor wordt de stam los genoeg om hem in een hoek van 90 graden te kunnen buigen zonder dat hij breekt. Buig de tak vervolgens langzaam in de gewenste richting. De plant is opmerkelijk sterk en zal heel snel, zelfs veel sneller dan wanneer je haar topt, van het supercroppen herstellen.

Mocht je bij het supercroppen per ongeluk een tak breken, dan kun je deze vast tapen met een stukje duckt tape. Na een week kun je de tape weer veilig verwijderen en is de plant zeker weer hersteld. Het gemakkelijkste is misschien om het supercroppen even te laten zien in een filmpje.

Supercrop ze!

(advertentie)