(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meer wiet oogsten zonder ook meer planten neer te zetten of er meer lampen boven te hangen. Dat kan gewoon door je wietplanten te strategisch te toppen of te fimmen. Het zijn de twee gemakkelijkste kweektechnieken die er zijn, je voert ze uit in een handomdraai, het werkt altijd! 

Toppen en fimmen zijn technieken waarmee je het aantal toppen aan je plant vermeerdert. En hoewel meerdere toppen niet allemaal even groot worden als een hoofdtop, leveren beide technieken je onder de streep toch meer wiet op. Dit komt door een betere licht verdeling over de plant, die dus efficiënter wiet kan produceren, snappie?

Toppen

Door te toppen ontstaan er twee toppen op de plaats waar je er een weghaalt. Iedere keer dat je topt verdubbel je dus het aantal toppen op een tak of op de hoofdstam. Het toppen zelf is erg makkelijk, je verwijdert gewoon het bovenste topje uit je plant. Dit kan op de hoofdstam of op een van de zijtakken en gaat het beste door het topje als het ware weg te knijpen tussen je duim en wijsvinger. Door het zo te doen knijp je namelijk de sapstroom dicht waardoor de plant er minder last van heeft.

topping-marijuana-plant-weed-cannabis

Door het toppen ontstaan er zoals gezegd twee nieuwe toppen op de plaats waar je topt, maar ook de zijscheuten direct eronder zullen zich door het toppen beter ontwikkelen waardoor je na een keer toppen vier mooi ontwikkelde toppen kunt overhouden.

 

Fimmen

FIM staat voor ‘Fuck I Missed’ en dat slaat op de techniek zelf die namelijk erg veel lijkt op toppen. Het is in essentie namelijk hetzelfde als toppen, alleen laat je bij het fimmen een klein deel van het topje aan de plant zitten, ongeveer een derde deel. In dit deel zitten namelijk nog twee topjes in wording. Samen met de topjes eronder zorgt het fimmen dus niet voor twee, maar vier nieuwe toppen!

fimWaarom Fimmen?

Omdat je bij fimmen maar gedeeltelijk de nieuwe groei uit de plant haalt, is het minder stressvol voor de plant als toppen, waarbij je wel het hele topje weghaalt. Fimmen vertraagt de groei nauwelijks, toppen zorgt wel voor een korte periode van vertraagde groei. Bij fimmen hersteld de plant zich razendsnel, ‘s ochtends gefimd, is ‘s avonds al bijna hersteld. Daarnaast zorgt het dus voor 4 nieuwe hoofdtoppen terwijl toppen ‘maar’ voor twee nieuwe hoofdtoppen zorgt.

Je kunt om te beginnen het topje wegknippen of wegknijpen tussen je duim en wijsvinger. We adviseren om te knijpen, dat is wat makkelijker te controleren. Je zal niet zo heel snel te veel wegknijpen.
Het gedeelte dat je uit het topje haalt is eigenlijk maar klein, eigenlijk alleen maar de puntjes van de allernieuwste groei in de top, zoals je op de foto kunt zien.

toppenenfimmen

 

(advertenties)