(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er hangt een dikke blauwe walm van CBD wiet en jazz tunes in huize Green. De CBD Spliff Berry is droog en de focus ligt nu op de nieuwe ronde met de CBD Mango Haze. Maar uiteraard niet voordat Barney de smaak en het effect van de CBD Spliff Berry beschreven heeft. Smoor- en kweekverslag coming up!

Smooth jazz is mijn gezelschap bij het schrijven van deze update, en de joint in mijn hand helpt ook aardig mee moet ik zeggen. Ik rook de CBD Spliff Berry die ik vorige week oogstte, het geeft me een energiek gevoel waarbij ik me uitstekend kan concentreren. Dat komt natuurlijk door de één op één verhouding aan THC en CBD, hierdoor krijg je een kristalhelder high gevoel waarbij je (ik althans wel) goed kunt functioneren. Vandaar ook dat mijn volgende ronde weer een CBD soort is: CBD Mango Haze.

CBD Spliff Berry

De CBD Spliff Berry ziet er fingerlicking goed uit!

Ik start graag met de oogst van de CBD Spliff Berry. De vier dames hebben samen 200 gram opgebracht; dat betekent dat er gemiddeld 50 gram per plant afkwam. Dat kan beter besef ik me, maar ik heb de planten dan ook nauwelijks getraind.

De toppen zien er hoe dan ook zeer smakelijk uit en ruiken heerlijk. De CBD Spliff Berry smaakt ook zoet, ze doet me sterk denken aan een ouderwetse Haze. De toppen zijn mooi wit door alle trichomen. De wiet wordt nog getest in het lab en ik zal het rapport daarvan uiteraard met jullie delen.

Smaak experiment

Het smaakexperiment is helaas mislukt maar ik zal zeker nog een nieuwe poging doen. Even snel uitgelegd zou je wiet een smaak kunnen geven door een nog levende wiettak of plant, een paar dagen in een vaas met water met een smaakje te laten staan. De smaakstoffen die normaal gesproken te groot zijn om door de wortels te kunnen worden opgenomen, kunnen zo wel direct de sapstroom in.

Het smaak experiment mag dan mislukt zijn, er is niks mis met de natuurlijke smaak van de CBD Spliff Berry.

Mijn smaak experiment is mislukt omdat ik wat fout heb gedaan. Ik heb de tak van alle bladeren vrijgemaakt en heb de smaakstof niet goed met het water gemengd. Hierdoor is het me dit keer niet gelukt om mijn wiet een extra smaakje te geven maar ik heb nog genoeg smaakstof over voor een vervolg.

CBD Mango Haze

En dan de CBD Mango Haze; deze dames doen het zeer goed. Doordat het verpotten niet helemaal goed verliep waren een paar takken naar buiten gebogen. Normaal zou je denken dat dat wel weer recht trekt als ze weer tot rust komen. Bij mij zijn de toppen van die takken wel weer omhoog gaan staan maar de tak blijft wel een beetje naar buiten staan. Het voordeel hiervan is dat ze het licht goed opvangen. De HPS 600 Watt hangt wat dicht op de dames maar anders zouden ze mogelijk wat strekken.

De kleinste probeert hard om op gelijke hoogte te komen met de andere dames maar ze strekt niet echt. Mocht ze zo klein blijven dan zal ik de pot verhogen zo dat ze goed in het licht staat. Doordat ik op potgrond kweek wacht ik nog even met bijvoeden. Voorlopig zit er nog genoeg voeding in de grond.

Ik ben van plan om pas bij te voeden wanneer ik de eerste bloeiharen zie. En wel met Mills Basis A, Basis B, Vitalize en C4. Ik zuur het water momenteel wel al af met citroensap tot een pH-waarde van 5,8 – 6,2. Ik hou me verder netjes aan het schema van Mills. Als je denkt dat jouw planten meer voeding gebruiken kun je het aanpassen en de dosis verhogen, maar let daarbij goed op dat je je wietplanten niet overvoed. Anders moet je daar op anticiperen met alle problemen van dien.

Ik wens u allen een fijne week toe! Smoke on.

Barney Green

(advertenties)