(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij zat even zonder, maar de tijd van overvloed zit er weer aan te komen voor Barney Green. Zijn CBD Spliff Berries worden al gespoeld en zullen snel geoogst kunnen worden. Op één van de planten zal Barney een interessant smaak-experiment loslaten. Read all about it!

Bob Marley zingt op de achtergrond maar ik ben van mezelf al in opperste stemming want over een paar dagen zal ik de CBD Spliff Berry oogsten! Haar toppen zijn mede door mijn vrienden knetterhard en dik geworden. kortom, je snapt waarom ik in zo’n goede bui ben 😉

Nu heb ik ook microscoop foto’s die laten zien dat de trichomen voor een deel wittig en troebel zijn. Sommigen zijn ook al amberkleurig en een klein deel is nog transparant. Dit is voor mij het teken om te gaan spoelen en daar ben ik dus maandag mee begonnen. Van een plant zijn de bladeren vergeeld omdat die eerder wat voeding waren misgelopen. Toch zal ook deze dame wel aan het eind van haar levenscyclus zijn.

Bloeitijd

Ik denk dat de bloeitijd bij Spliff Seeds ingaat als de eerste bloeiharen te zien zijn. Daar zijn ook eigenlijk geen universele afspraken of regels voor eigenlijk, bedenk ik me. De een telt vanaf het moment dat de klok op 12/12 staat terwijl de ander pas met tellen begint wanneer hij daadwerkelijk bloeiharen ziet.

Ik had zoals jullie weten alvast één van de CBD Spliff Berries geoogst, voornamelijk omdat ik even niets meer te roken had. Die smaakt dus heerlijk; de wiet geeft een aparte mellow stone omdat er naast THC ook CBD in zit. Dat heft het effect van de THC een beetje op. Ik denk dat het THC en CBD gehalte gelijk op gaan maar dat gaan we later wel testen om het zeker te weten.

Wat de opbrengst zal zijn dat durf ik niet te gokken maar de buds voelen stevig aan. Er is niet in te knijpen, nou ja je kunt er wel in knijpen maar ze geven niet veel mee zeg maar. Ook aan de lagere takken zitten dikke golfballen van toppen.

Smaak-experiment

Ja en dan nu ga ik meteen bij het oogsten een experiment uitproberen. Ik had een keer gelezen dat als je een tak schuin afsnijd en dan – al ware het een bos bloemen in een vaas – in water met een smaakstof zet, je daarmee de smaak van de wiet kan beïnvloeden.

Hoe werkt dat dan Barney? Nou, normaal gesproken zou je denken dat je smaakjes misschien wel met het water geven kan toedienen maar de moleculen van smaakstoffen zijn te groot om door de drinkwortels opgenomen te worden. Maar als je dus een tak schuin afsnijdt, dan kan het water rechtstreeks door de stam in de sapstroom komen.

Ik heb een sinaasappel smaakstof en daar zet ik één van de takken in. Ik gebruik een liter water met een klein beetje van de smaakstof. Ik geloof wel dat het zou kunnen werken maar of dat de sensatie van het roken ook ten goede komt, weet ik niet. We gaan het zien.

CBD Mango Haze

Ja en dan de CBD Mango Haze van CBD Crew. Die wordt ook steeds maar groter. Vorige week heb ik al drie dames getopt en gisteren nog maar een. De nakomer wordt niet getopt zodat ze één grote hoofdtop krijgt en tegelijkertijd op gelijke hoogte kan komen met de rest van haar zussen.

Wanneer de tent leeg is gaan de CBD Mango Haze dames erin en meteen op de bloei. Ik heb ze van de week in 5-literpotten moeten verpotten omdat ze zo snel groeiden. Zo heb ik wat meer tijd om de CBD Spliff Berry rustig te laten afbloeien. Ik ben mijn maten dankbaar dat ze me langer hebben laten bloeien; denk dat dat beloont wordt. Ik wens u allen een fijne week en sluit af met een vrolijk: smoke on!

Barney Green.

(advertenties)