(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij Barney Green is het alwéér bijna oogsttijd. Hoe hij het voor elkaar krijgt om zo snel achter elkaar te oogsten? Das een kwestie van goed plannen en op tijd nieuwe zaden zaaien. Deze week gingen er dus ook alvast wat CBD Mango Haze zaden de grond in, hopelijk laten de fruit-etters ze met rust…

Sade zingt zwoel op de achtergrond; ik draai mijn joint dicht en steek ‘m op. Tijd voor een vers verslag over de CBD Spliff Berries die ondertussen alweer zeven weken in mijn kweektent staan te bloeien. Ze gaan erg lekker en hebben al een heerlijke indringende geur. De toppen zwellen nu ook snel aan en maken hun laatste metamorfose door.

Eén week spoelen

Ik heb de planten gisteren dan ook voor het laatst voeding gegeven, waaronder het wondermiddel Green Sensation. Morgen begin ik vast met spoelen en gaan de planten hun laatste week in. ‘Hé Barney, je spoelt toch altijd twee weken, waarom nu maar één?’ Dit doe ik op advies van het voedingsschema van Plagron. Aangezien er geen chemicaliën in de voeding zitten maar alleen meststoffen. En ook omdat ik op hun medium Promix kweek waar geen voeding in zit, kan ik met één week spoelen volstaan. Mochten de planten er nog niet klaar voor zijn om te oogsten, dan wacht ik uiteraard nog wat langer.

Plagron voeding is gemakkelijk in het gebruik. Je hebt geen EC meter meer nodig want niet alle stoffen worden gezien door de EC meter. Bovendien reguleert de voeding zelf de pH-waarde, dus ook de pH meter kan overboord. De toppen zien er goed vet uit en ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken. Er groeien zowel hoog als laag mooie buds, deze tent (Gorilla) reflecteert super! Ik heb nog geen top gezien die me te klein is.

Fruit-etters!

Je kunt zien dat de bladeren die onderaan zitten, inmiddels al zo vergeeld zijn dat ik verwacht dat ze er deze week vanaf vallen. En jawel mensen; ik heb ook weer fruitvliegjes in de tent dus er hangt weer een plakstrip om ze te vangen. Maar goed, het wordt de komende weken waarschijnlijk toch zo koud dat het probleem zich vanzelf oplost. Die fruit-etters kunnen niet tegen de kou, hahaha!

In mijn voorgroeikast inmiddels ook maar vast begonnen met het ontkiemen van de CBD Mango Haze. Deze zijn uiteraard voor de volgende ronde. Ik heb ooit een Mango Haze variant gehad en die smaakte echt zoet en naar mango’s. Toen ik zag dat er ook een CBD versie van was, was ik verkocht.

Ik zet deze dames straks in 20-literpotten en ga ze vaak toppen met een scrogrek erboven. Ze gaan wederom in potgrond, daar heb ik het beste resultaat mee. Er is op dit moment echter nog niks te zien. Ze zitten nu nog onder de grond maar ik denk dat ik volgende week wel een paar mooie foto’s van de jongedames kan maken. Ik wens jullie vast een fijne week en een mooi weekend en zeg… smoke on!

Barney Green

(advertentie)