(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een komen en gaan van lekkere wietsoorten in de kweektent van Barney Green. Zo is de White Widow nog maar nauwelijks droog en wel terug van het testlaboratorium, terwijl de CBD Spliff Berries alweer bijna gespoeld moeten worden. Die staan er overigens prachtig bij onder de HPS.

Madonna tokkelt vrolijk op een gitaar en ik draai een lekkere joint, ter inspiratie voor mijn wekelijkse kweekverslag. Maar voor ik over de CBD Spliff Berry begin, wil ik eerst een testrapport van de White Widow Autoflower met jullie delen. We hebben daar namelijk een sample van laten testen door Cannabytics.

Laboratoriumtest

Uit de test kwam onder andere dat de dames nog wel een week of twee hadden mogen staan. De laborant wist uiteraard niets van het lichturen-experiment dat ik tijdens de bloei op de planten had gedaan. Even in het kort; ik had gehoord dat autoflowers die de laatste twee weken op 12/12 gezet worden, meer THC zouden aanmaken. Het test rapport spreekt dat helaas tegen, zelfs zo dat ik niet anders kan concluderen dat 18/6 het best is.

Ik rook de White Widow en vind hem lekker stoned maar dat had dus wel beter kunnen zijn, had ik me aan de volle bloeifase gehouden. Ik beschouw de test toch niet als gefaald want nu weet iedereen tenminste weer dat het niet werkt.

CBD wiet in HPS licht

En dan nu de dames die op dit moment de show stelen, en dat zijn natuurlijk de CBD Spliff Berries. Door de waanzinnige reflectie van het tentdoek van de Gorilla tent, kan ik de planten iets van de kant zetten. Het licht dat op de wand reflecteert komt zo ook ver onderaan de planten, waardoor je ook daar mooie toppen krijgt.

Doordat ik de dames in een dobbelsteen-nr.5-formatie heb staan, (één plant in elke hoek en één in het midden) komt het licht ook tussen de planten ver aan de onderkant. Daardoor heb ik zowel hoog als laag een mooie topvorming, al zeg ik het zelf.

Voeden & spoelen

Overigens doen de planten het niet alleen door het licht zo lekker, maar toch ook zeker door de Green Sensation. Iedere dag nadat ik het gegeven heb zie ik de toppen duidelijk groeien. Natuurlijk zouden ze dat ook zonder de voeding wel doen, maar de groei is wel degelijk opvallend. De dames staan nu in bloeiweek 6 en beginnen morgen aan week 7. Ik geef ze in de zevende week van de bloei nog wel voeding maar begin in week 8 met spoelen.

Je kunt nog steeds een beetje aan de planten zien dat ze een voedingstekort hebben gehad. De onderste bladeren zijn nog wat geel, maar ze vallen er niet af. Alles erboven is gewoon mooi groen van kleur. Gelukkig is de CBD Spliff Berry stressbestendig. Over een paar weken weten we of de THC-CBD verhouding ook een beetje gunstig is, want ook deze wiet zullen we laten testen. Tot dan; smoke on en keep ‘m green! Tot volgende week.

Barney Green

(advertentie)