(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer je ’s avonds op pad gaat met een partij wiet die het gedoogde aantal grammen met een factor 7000 (!) overstijgt, dan is het aan te raden dat je voertuig in orde is en je geen stomme fratsen uithaalt in het verkeer. Enter een man uit Waspik die dit niet deed en nu ‘de Sjaak’ is.

Maandagavond in Waspik

Zo heel af en toe slaagt de politie erin op eigen kracht – d.w.z. dat ze dus niet getipt zijn – een hoeveelheid wiet of wietplanten uit het circuit te halen. Neem deze agenten in het Brabantse Waspik die maandagavond klaarwakker bleken. Zij zagen tijdens hun rondje rondom de kerk een bestelbusje rijden dat onverzekerd bleek.  Normaal gesproken een verkeersovertreding van niks, maar in dit geval toch met flinke gevolgen, tenminste voor reeds genoemd circuit.

Sterke hennepgeur

Toen ze de 51-jarige man uit Breda die achter het stuur van het busje zat op de Benedenkerkstraat tot stoppen dwongen, vielen de politieagenten bijna steil achterover van die oh zo roemruchte ‘sterke hennepgeur’. Alle reden natuurlijk om de bus eens grondig te doorzoeken.

Echte speurneuzen hoefden ze daarvoor niet eens te zijn, want er bleek maar liefst 35 kilo wiet in het onverzekerde busje te liggen, dus dat wil wel meuren natuurlijk!

Verkeerde zuinigheid

En zo is het niet willen betalen van een paar tientjes per maand voor een autoverzekering uiteindelijk goed voor behoorlijk wat schadeposten: 35 kilo wiet down the drain (volgens de politie goed voor minimaal 100.000 euro), bus in beslag genomen en de bestuurder achter tralies.

[openingsbeeld: golubovystock/Shutterstock, illustratie:  NLshop/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)