(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is oppassen geblazen als je ineens verandert van medium waarin je kweekt, want daarop moet je hele kweekplan worden aangepast. Daar kwam Barney achter toen hij tot zijn schrik merkte dat hij zijn CBD Spliff Berry-planten onbedoeld verhongerde. Gelukkig greep onze hobbykweker op tijd in en schotelt hij z’n dames weer genoeg voeding – en ons een leuk kweekverslag – voor.

Foutje, bedankt

Met de funky klanken van FunkyTownRadio op de achtergrond draai ik m’n White Widow joint dicht en steek haar aan. Hmm, lekker zacht en relaxed kom ik in de mood, want het was een drukke week in de tent. Ik heb namelijk een fout gemaakt… ‘Oh ja, wat dan?’

Gele bladeren bij onze groen-vingerige Barney? Whatsup?!

Begin vorige week werden mijn dames achterin steeds wat geler. Ik vroeg me af wat het kon zijn en pas toen ik de zak van de Promix zag drong het tot me door: ik heb veel te weinig voeding gegeven. Ik gebruik normaal altijd potgrond van de Karwei, met dit medium heb ik ook geleerd m’n planten te voeden. Alleen nu wil het dat ik van Plagron Promix heb gehad en daar zit geen voeding in. Dat had ik dus moeten vervangen door vaker te voeden.

De verkleuringen werden steeds erger

Voedertijd

Nou heb ik de dames niet meteen een vol bord gegeven – bij wijze van spreken – maar wel iedere dag wat ze normaal gesproken nodig hebben. Twee keer in de week doe ik er ook Green Sensation bij. Dat merk ik ook de volgende dag, wanneer de bloemen vier omhoog naar de 600watt HPS-verlichting reiken. De gele dames worden iedere dag weer wat groener, gelukkig, want het zou zonde zijn als ze door mijn fout zouden ‘verhongeren’.

Het klaarmaken van Plagron voeding is overigens heel makkelijk, want de voeding haalt de zuurtegraad zelf al naar beneden. Je hoeft dus geen PH-meter te gebruiken of zoals ik altijd doe: citroensap. Er zitten ook hele handige maatdopjes op de flessen, waarmee je makkelijk afmeet hoeveel je toevoegt.

Hete nachten

Ik heb ook zo af en toe een nacht dat het niet afkoelt in de tent – dan gaat de temperatuur naar de 30/31 graden Celsius. Het is geen ramp, maar ook niet lekker. De beste temperatuur voor de dames is namelijk zo rond de 28 graden. Gelukkig heb ik m’n airco nog, die nu koele lucht richting de tent blaast.

Doordat ik zo snel de bloei inging heb ik me dames laag gehouden en hebben ze dus meer energie over voor de bloei, het aanmaken van dikke wiettoppen met een lekkere laag trichomen. We zijn nu in week 4 van de bloei en moeten nog ongeveer vier tot vijf weken.

Ik hoop deze CBD Spliff Berry’s ook daadwerkelijk veel CBD produceren, want daar heb ik behoefte aan. Gelukkig kan ik het met een vaporizer goed gebruiken tegen de spierpijn van de medicatie die ik gebruik. Ik zou ook olie kunnen maken, maar dat vind ik in mijn woonsituatie geen goed idee. Mijn vaporizer is dus een goede vervanging, want het zorgt dat je de CBD goed kunt opnemen. Ik wou dat het beter buitenwiet-weer wordt, wat droger en een lage luchtvochtigheid. Wie weet, smoke on!

Barney Green

(advertenties)