(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan al het goeds komt een einde, en zo ook aan het leven van de White Widow Autoflowers van Barney Green. Zodoende plukte hij deze week de vruchten van wat hij slechts 11 weken geleden zaaide en kwam er een plaats in zijn kweektent vrij voor een nieuwe ronde. Wat dat wordt vertelt Barney je zelf. 

De billboard top 100 galmt een muzikale mars door mijn huis en ik steek nog maar eens een jonko op. Het is tijd om jullie het oogstverslag van de White Widow Autoflowers te brengen. Jawel, ik heb de knoop doorgehakt en de dames geoogst. Het gewicht weet ik nog niet, want de buds liggen pas een dag te drogen. Dat vertel ik jullie volgende week wel.

Widows geoogst

Er zitten een paar hele mooie toppen bij! Ik heb ze twee weken geleden langzaam teruggedraaid naar 12/12 licht/donker en daarna heb ik ze twee dagen in totale duisternis gezet. Na die twee dagen in het donker heb ik ze geoogst en in de droogkast gelegd. Uiteraard volgt er nog een rookverslag van deze witte weduwe van Spliff Seeds.

Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en de kweektent eens grondig gereinigd vanwege de fruitvliegjes die er in rondvlogen. Het drogen zal idealiter een dag of tien duren, waarna de wiet in weckpotten gaat om verder te laten rijpen (curen). Net als bij het rijpen van een goede oude kaas of mooie rode wijn zal het curen de smaak van de wiet verbeteren.

Nieuwe ronde met CBD

Erg lang heeft de Gorilla kweektent trouwens niet leeg gestaan, want de CBD Spliff Berry stond al te dringen om de plek van de Widows over te nemen. Vijf mooie CBD-rijke wietplanten hebben er nu nog een zee aan ruimte onder mijn 600 Watt HPS lamp. Ik heb deze planten zoals eerder uitgelegd al twee weken geleden op een 12-uurs lichtregime gezet, zodat de bloeifase eigenlijk meteen kan beginnen. Als alles goed gaat kan ik ze over zes tot acht weken oogsten.

De CBD Spliff Berry is een bijzondere wietsoort want ze heeft een 1 op 1 verhouding aan THC en CBD. In mijn geval is dat ideaal als medicijn, de CBD brengt het effect in evenwicht. Ik heb de planten al een tijdje geleden getopt; er komen daardoor nu veel mooie zijtakken aan die ook mee naar boven groeien. De jongedames staan in 11-literpotten. Achteraf gezien had ik wellicht beter 20-literpotten kunnen gebruiken, maar dat is voor een volgende ronde.

600 Watt

Zoals het hoort met een HPS kweeklamp, hangt mijn 600 Watter op 10 procent van het Wattage in centimeters, in dit geval dus 60 centimeter boven de CBD Spliff Berries. Om problemen met een te hoge temperatuur te voorkomen draait mijn afzuiger daarnaast op vol vermogen. Ik gebruik verder een Azerwing armatuur die het licht wijd verspreid over de kweektent.

Qua voeding gebruik ik Plagrons voedingslijn en hun Promix als medium. Promix is een medium dat heel luchtig is waardoor de wortels rijkelijk kunnen groeien. De planten krijgen Alga Bloom (bloeivoeding) in combinatie met Power Roots (wortelstimulator) en Vita Race (ijzermeststof).

Eerst meng ik het voedingswater en deze toevoegingen, en daarna breng ik de pH-waarde op het juiste peil met wat citroensap. Citroensap werkt perfect wanneer je met de hand water geeft zoals ik, maar gebruik het niet wanneer je in een hydrosysteem kweekt. Citroensap kan dan namelijk het systeem verstoppen.

Doordat ik de dames op individuele schotels heb staan, kan het lekwater ook weer netjes opgenomen worden door de plant waarvoor het bedoeld was. Ik wens jullie een fijne week toe en roep: smoke on!

Barney Green

(advertentie)