(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is niet gebruikelijk maar het kán wel, en is zeker een interessant experiment. Hoe reageren autoflowers op een strikt licht-dieet van maximaal 12 uur per dag? Volg voor het antwoord op die vraag de komende weken de kweekverslagen van Barney Green; hij test het voor je uit.

De hits uit de jaren ’80 en ’90 vullen de ruimte en ik steek een smakelijke joint op. Het is weer tijd voor een nieuw verhaal over de White Widows, het lichturen-experiment waar ik ze aan onderwerp en natuurlijk de CBD Spliff Berries die wachten tot er een plaats in de Gorilla kweektent voor ze vrijkomt.

12 uur onder Budmaster

Zoals ik vorige week heb uitgelegd ben ik bezig met een lichturen-experiment op autoflowers waarbij ik de Budmaster elke dag een uurtje korter laat branden, tot de planten uiteindelijk nog maar 12 uur licht krijgen op een dag. Normaal gesproken zouden autoflowers niet gevoelig moeten zijn voor zulke licht-experimenten, maar ik wil dat weleens met eigen ogen zien. Jullie genieten uiteraard weer gratis mee 😉

Goed, ik heb dat dus gedaan en de planten staan nu sinds drie dagen op 12/12 in plaats van 18/6. Verrassend genoeg reageren de dames er goed op; ik zie iedere dag dat de toppen dikker worden en denk dat ik ze nog een weekje langer op 12/12 laat staan. Daarna zet ik ze twee dagen lang in het pikkedonker, wat ook weer voor extra productie van hars en THC zou moeten zorgen. Verder naar beneden aan de planten, heb ik deze keer meer topvorming dan dat ik ooit heb gehad. Ik heb geen idee wat de onderste toppen qua gewicht zullen doen, maar ben wel erg benieuwd.

Nogmaals; normaliter zijn autoflowers dus immuun voor dit soort experimenten met het aantal lichturen, maar dat waag ik te betwijfelen en wil ik zelf uittesten. Je bent immers nooit te oud voor een leerzaam experiment, of wel?

Sommigen van jullie zullen (wellicht terecht) zeggen dat je autoflowers op 18/6 moet laten staan, maar het idee is toch niet helemaal zomaar uit de lucht gegrepen. Ik ken meerdere kwekers die daar een andere gedachte over hebben. Het enige probleem is, dat ik geen van de dames nog op 18/6 heb staan waardoor we niet kunnen zien wat het verschil is. Maar als ik – en dit is wishful thinking – op deze manier een gram per Watt kan kweken, dan denk ik dat je wel kan zeggen dat het experiment geen negatieve gevolgen heeft.

Fruitvliegjes

Voor degene die zich trouwens afvraagt wat die gele band met beestjes in mijn kweektent doet: dat is een plakstrip om vliegende insecten mee te vangen. Het is zomer en zoals zoveel mensen heb ik een beetje last van fruitvliegjes. Ze kunnen niet veel kwaad voor wat betreft de White Widows, maar ze zijn wel irritant. De plakstrip lokt ze en wanneer ze erop landen blijven ze eraan vastplakken. Je kunt de plakstrips voor weinig bij de Action kopen als je ze ook nodig hebt.

CBD Spliff Berry

Van de White Widows en hun lichturen over naar de CBD Spliff Berries die de tent hierna zullen bevolken. Ook deze dames staan inmiddels op 12 uur en zijn dus aan de bloeifase begonnen. Bloeiharen zijn er natuurlijk nog niet. Dat duurt altijd een dag of 10 vanaf het moment dat je (fotoperiode) wietplanten op 12/12 zet.

Het is wellicht wat vroeg om ze na twee weken al op 12 uur te zetten maar ik wil ze graag kort houden. De jongedames staan nu in de microkast. In de avond gaat het licht aan en in de ochtend weer uit. Overdag staan de CBD Spliff Berries in het donker. Dit doe ik omdat ik ze straks in de tent onder een 600 Watt HPS kweeklamp ga zetten. Door het dag- en nachtritme van de planten tegenovergesteld van dat van ons in te stellen, heb ik straks minder last van de warmte van de lamp. ’s Nachts is het immers wat koeler dan overdag.

Ik heb de CBD Spliff Berries nog voor de bloei getopt. Dit heeft voor allemaal nieuwe vertakkingen gezorgd. De planten krijgen Plagron voeding, die is erg makkelijk in het gebruik en je ziet dat de dames het lekker vinden. Eén van de toevoegingen van Plagron die ik geef heet Green Sensation en moet voor een geweldige topvorming zorgen. Ik ga het over twee weken gebruiken en zal dan goed opletten op het effect.

Verder gebruik ik ook Plagron Promix grond voor de CBD Spliff Berries. Het is vrij luchtig dus de wortels kunnen zonder al teveel weerstand groeien, en krijgen lekker veel zuurstof. Hoe beter het wortelstelsel, des te meer kan je oogsten. Goed, ik wens iedereen een geweldige week toe en roep: smoke on. Tot volgende week!

Barney Green

(advertentie)