(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn Widows worden witter naarmate de bloeifase vordert. Witter van de trichomen welteverstaan, de bladeren rond de toppen zitten er al vol mee. Zelf laat Barney zulke suikerblaadjes bij de oogst altijd lekker zitten. Maar zover is het nu nog niet, al ontkiemde hij wel vast zaden voor vijf levens na White Widow. 

Ik dein wat mee op het ritme van de golden oldies van Tony Bennett en steek een joint aan. Je voelt het op je klompen zeker wel aan, het is tijd voor een nieuw verslag vanuit mijn nieuwe kweektent. Daarin staan de White Widow Autoflowers. Ze werden 7 weken geleden onder dezelfde Budmaster (II UK HPS 9) geboren waar ze inmiddels alweer zo’n 3 weken staan te bloeien.

Het gaat lekker met de White Widow Autoflowers. Overal waar ik kijk zie ik toppen ontstaan. Ze groeien ook aan de lager gelegen zijtakken. De Gorilla tent heeft een perfecte lichtweerkaatsing en omdat ik de meiden een stukje van de kant heb staan dringt het licht ook diep door.

Eén van de dames heeft zich behoorlijk gestrekt maar is daar een paar centimeter voor de lamp gelukkig mee gestopt. Ik weet uit ervaring er niet veel kan gebeuren met toppen die te dicht bij de Budmaster groeien. De warmte die er vanaf komt is minimaal, dus verbranding is geen probleem.

Trichomen

Op de close up kun je goed zien dat ook de aanmaak van hars, met daarin de THC en CBD, in volle gang is. Als je een beetje inzoomt op de foto kun je goed zien hoeveel trichomen er nu al op de blaadjes zitten. Veel kwekers knippen deze bladeren bij het oosten van de toppen af, maar dat vind ik dus eeuwig zonde! Je gooit op die manier gewoon uitstekende THC en CBD weg.

Nu de planten volop staan te bloeien, geef ik ze ook wat meer voeding. Op het moment krijgen ze Mill’s basic A, basic B en PK-booster. Dit doe ik deze week nog en dan begin ik halverwege volgende week met spoelen met gewoon kraanwater. Je ziet het effect van de voeding duidelijk, de toppen worden er snel dikker van. Ik hoop dat ze daar de komende weken nog even goed mee doorgaan. De autoflowers hebben beduidend minder last van het strekken onder de Budmaster dan de drie fotoperiode wietsoorten die ik hiervoor onder de ledlamp had staan.

HPS ronde

Zoals ik al in een eerdere update vertelde, zal ik na de oogst van de White Widows weer eens een rondje kweken onder mijn 600 Watt HPS lamp. Tegen die tijd zal het buiten ook weer wat kouder zijn waardoor ik niet bang hoef te zijn voor een oververhitte kweektent. De soort die van al dat HPS lichtgeweld mag gaan genieten is de CBD Spliff Berry.

Ik liet de CBD Spliff Berry zaden vorige week al ontkiemen; alle zes de zaden ontkiemden alleen heeft ééntje het toch niet overleefd. Die had het zaadhulsje vast zitten. Nadat ik het er afhaalde kwam ze stil te staan en uiteindelijk heb ik haar maar verwijderd.

De CBD Spliff Berries zullen gevoed worden met Plagron plantenvoeding. Ik heb goede verhalen gehoord over hun Green Sensation. Het zorgt voor mooie grote toppen en brengt de natuurlijke smaak van de plant goed naar boven. Het zal de eerste keer worden dat ik mijn planten Plagron te drinken geef, maar het zal qua smaak en opbrengst ongetwijfeld weer een mooie ronde worden. Alle ingrediënten daarvoor zijn namelijk aanwezig: een dikke HPS lamp, mooie genetica en goede voeding.

Traag zaad…

Tot slot heb ik nog een tip voor mensen die zaden lang bewaren. Wanneer een zaadje oud ligt te worden in de koelkast kan de schil hard worden. Hierdoor dringt water niet gemakkelijk tot het zaadje door, waardoor het soms helemaal niet, of heel langzaam ontkiemt. Ik heb daarvoor een pot met aan de binnenkant wat schuurpapier. Gooi de zaden in de pot en laat ze over het schuurpapier rollen. Hierdoor bekras je de huls die daardoor poreus wordt zodat water er weer gemakkelijk in doordringt en het zaadje ook weer snel kan ontkiemen.

Ik wens iedereen een fijn weekend toe en roep smoke on!

Barney Green

(advertenties)