(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet schrikken, maar Barney heeft weduwen gemaakt. Automatisch bloeiende witte weduwen welteverstaan, ze staan in volle bloei. Autoflowers doen het namelijk uitstekend in combinatie met de Budmaster. Waarom? Dat legt Barney je zelf uit in dit kakelverse kweekverslag.

Sade zet the toon en mijn joint en mijn vingers doen de rest. Tijd voor een vers verslag vanuit mijn Gorilla kweektent alwaar steeds meer topvorming te zien is nu. De losse bloeiharen van de White Widow Autoflowers zijn tot zichtbare bloemen getransformeerd. Ik heb geprobeerd om daar een close-up van te maken en dat is redelijk gelukt zoals je ziet.

Voeden

De autoflowers krijgen nu ook wat meer voeding en water. Nu de bloeiperiode goed op gang gekomen is, zijn de planten dorstiger en hebben ze ook meer behoefte aan voeding. De ene dag krijgen ze van mij een liter en de andere dag een halve liter. Wanneer ze ’s ochtends wakker worden staan de bladeren nog naar beneden. Geef ze een half uurtje en ze staan weer fier omhoog.

Meten is weten

Ik gebruik naast een EC-meter voor de voedingswaarde en een pH-meter voor de zuurtegraad ook een bodemmeter. Deze vertelt me naast de pH-waarde ook de hoeveelheid water in de aarde. Het is de grootste meter, in het midden op de foto. Ik meet het water in de aarde omdat niet alleen de hitte, maar ook de ventilator doet water verdampen. De fan stond iets te hoog waardoor de planten direct naast de fan meer water vroegen. Ik heb dit nu aangepast en heb door de meter meer controle over de waterhuishouding.

Ik geef de meiden nu ook C4 van Mills, dat zorgt voor een uitbundige bloemvorming. De Mills Start die ze in het begin kregen, hebben ze nu niet langer nodig. Over een week begin ik met het toevoegen van PK voor extra fosfor en kalium, en stop ik met de C4.

CBD Spliff Berry

CBD Spliff Berry

De White Widows zouden in 8 à 9 weken klaar zijn, dus ik ben de volgende ronde vast aan het organiseren. Ik zal de volgende ronde de CBD Spliff Berry kweken omdat ik de CBD goed kan gebruiken. De White Widows zullen geen, of bijna geen CBD bevatten maar dat vang ik nu op met CBD Active +. Dat is een water oplosbare CBD olie die me helpt fatsoenlijk te lopen. Door de bijwerkingen van de reguliere medicatie loop ik nogal moeilijk.

Autoflowers + Budmaster

Waarom ik een autoflower ronde kweek? Omdat ik wilde laten zien dat een autoflower zeer geschikt is voor de Budmaster led. Autoflowers hebben een vaste levensduur waardoor ze ook minder de neiging hebben om te strekken. In de ronde hiervoor met gewone fotoperiode wietplanten, merkte ik dat die nogal de neiging hadden om naar de Budmaster te strekken.

Het leek me dat autoflowers hier minder last van zouden hebben, en tot nu toe lijk ik daar gelijk in te krijgen. Ik ben erg benieuwd wat er aan droge wiet vanaf komt. Zoals jullie kunnen zien staan alle dames van de kant af en gecentreerd in het midden. Door de super reflecterende wanden van de Gorilla tent krijgen de buitenste takken en toppen van de planten ook meer licht. Ik hoop dat de bud’s onderaan, daardoor ook mooi kunnen bloeien.

Schotels

De potten van alle planten staan op schotels. Dit houdt mijn tent mooi en schoon en zorgt er ook voor dat de planten niet per ongeluk het water van een andere plant kunnen drinken. Iedere plant krijgt dus alleen het water dat ik zelf geef.  Zo voorkom je dat de planten overvoed worden.

De temperatuur is nu mooi op zo’n 26 tot 27 graden. Het is niet de sweet spot van 28 graden, maar warm genoeg om de autoflowers mooi te laten bloeien. Ik wens iedereen een fijne week tot en roep …smoke on!

Barney Green

(advertenties)