(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onder het genot van de ontspannen reggaemuziek van Bob Marley, rookte Barney een lekkere Serious Happiness spliff. Het zijn de perfecte ingrediënten tijdens het schrijven van zijn wekelijkse kweekverslag. De groeifase van zijn autoflowers zit erop, dus maak je op voor een bloeiend verslag.

Met de reggae tunes van Bob Marley op de achtergrond, draai ik een smakelijke Serious Happiness joint. Zodra die brandt ben ik er klaar voor. Klaar om een kakelvers verslag van de White Widow Autoflowers van Spliff Seeds te beschrijven.

Voorzichtig begin van de bloeifase

Ik heb de meiden deze week twee keer voeding gegeven en het resultaat is goed te zien; van kleine meisjes gingen ze naar mooi grote dames. De planten zijn nu zo’n 50 centimeter hoog. Tot nu toe heb ik nog geen bloemetje kunnen ontdekken, al zijn de teken van bloei al wel zichtbaar. In de nodes verschijnen de eerste kleine bloeiharen. Dit laat ook zien dat de plant in kwestie een dame is. Zou het namelijk een mannelijke plant zijn, dan verschijnt op dezelfde plaats een klein balletje op een steeltje.

Door de hitte buiten, was ik bang dat ik weer een warmteprobleem zou krijgen maar het lukt me gelukkig om de temperatuur onder de 29 graden te houden. Een ideale temperatuur voor de dames dus. Ik mocht deze autoflowers niet toppen, maar het ziet er naar uit dat ze van zichzelf al genoeg vertakkingen krijgen. Ook de zijtakken komen op gelijke hoogte met de hoofdtoppen.

Autoflowers

Dit is de eerste keer dat ik met autoflowers werk, ik ben dan ook zeer benieuwd wat eraan komt straks. Waarom ik nu wel autoflowers kweek? Wel, dat is te danken aan de apparatuur die ik gebruik en dan voornamelijk de lamp die boven de White Widows hangt. De Budmaster II UK HPS 9 van 370 Watt doet het super maar zorgde er bij mijn vorige ronde wel voor dat de planten wat strekten. Autoflowers hebben maar een beperkte levensduur en worden minder groot, daarmee valt het strekken reuze mee.

De Budmaster draait nu op vol vermogen en alle negen de led-clusters staan aan. De planten strekken zeker niet teveel maar buigen wel allemaal naar het licht toe. De voeding die ik gebruik is van Mills; ik heb Mills Start, Basis A, Basis B en Mills Vitalizer. Mills heeft een mooi schema waardoor je goed weet hoeveel je in het voedingswater moet doen voor de juiste mengverhouding.

Aanzuren met citroensap

Om de pH-waarde op het juiste peil te krijgen (op aarde +/- 6,3) gebruik ik citroensap, van die kleine gele flesjes die nog geen 50 cent kosten. Let op dat je er niet teveel bij doet, het voedingswater wordt al snel te zuur. Als dat per ongeluk toch gebeurt, is het echter ook geen ramp, gewoon wat vers water erbij doen en de pH-waarde gaat weer omhoog.

De White Widow heeft een groeiperiode van vier weken en daarna gaat ze vanzelf in de bloei. Ik hoop dat het met de zelfde groeispurten gaat als bij het groeien is gebeurt. Je ziet duidelijk wanneer je voeding hebt gegeven. Het opkrullen van de bladeren, waar ik in een eerdere update over vertelde, gebeurt nog steeds. Ik denk dan ook dat het genetisch van aard is. Vraag me af of dat erg veel in vloed heeft op de oogst, waarschijnlijk valt het reuze mee.

 

Als een gazelle in galop

En dan nog dit. Ik krijg van mijn arts medicatie, waardoor ik hele stijve spieren krijg en moeilijk loop. Totdat ik vorige week een flesje CBD Active + kreeg. Ik gebruik het drie keer per dag en het werkt erg goed tegen de stijfheid. Dat is aanzienlijk minder geworden en ik loop weer zonder problemen. Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring en ga dat ook aan mijn arts doorgeven. Als een gazelle in galop 😉 roep ik: smoke on!

Barney Green

(advertenties)