(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onlangs was er ophef in Amsterdam over een of ander gozer die met toeristen een wandeltocht langs diverse coffeeshops wilde maken, tegen betaling uiteraard. Dat plan had geen fiat van de shops en ging uiteindelijk niet door, maar er is een prima alternatief: op de fiets langs Mokums bekendste cannabiswinkels!

Coffeeshop Biketour

Ergens is Weesp, een dorpje net buiten Amsterdam, huist het creatieve brein achter Coffeeshop Biketour. Bereikbaar via WhatsApp ook, dus lekker makkelijk te boeken als je eens iets anders wil dan een rondvaartboottochtje door de grachten. Nee, dan liever lekker op een oer-Hollandse fiets langs de hoofdstedelijke coffeeshops peddelen en op elk ‘stempelpunt’ even de longen stempelen haha…

Zo op het eerste gezicht zijn het niet de doorgewinterde blowers waarop deze ondernemer zich richt, tenminste als we afgaan op de openingsfoto op de site die klanten moet lokken:

‘De highlight van Amsterdam’

Maar hè, waarom zouden Truus en Miep uit Assen niet mogen genieten van al het geestverruimende moois dat Amsterdam heeft te bieden? Ook het beroemde ‘I love’-logo van de stad wordt in de strijd geslingerd om fietsende blowers of blowende fietsers te werven:

Fietsen, coffeeshops en Hash Museum

Als je onder begeleiding van een heuse gids zo’n Coffeeshop Biketour gaat doen, belooft dier je in drie uur een ‘perfect beeld’ van Amsterdam te geven. Je krijgt ‘alle facetten van de coffeeshops’ te zien, dus wie weet mag je ook even bij de roemruchte achterdeur posten als een illegale kweker zijn oogst komt aanbieden.

De fiets(huur) is uiteraard inbegrepen, je krijgt een plattegrondje van de stad voor het geval je knetterstoned achterop raakt bij de groep, er wordt ‘een lekkere lunch’ verzorgd (broodje kroket bij de Febo gokken wij) en last but not least krijg je gratis toegang tot het Hash, Marihuana & Hemp Museum op de Wallen.

Internationale sterren spotten

‘Tour langs alle bekende coffeeshops in Amsterdam. Wij weten waar de internationale sterren altijd komen! Verder gaan we langs plekken waar de grote ambassadeurs van Amsterdam zoals Heineken, Cruijf en andere bekendheden hebben geleefd’, belooft de organisator tot slot. Ga er dus maar vanuit dat in ieder geval De Dampkring en Green House tot de te bezoeken wiethonken behoren.

Met de spreekwoordelijke en in dit geval ook letterlijke ‘één druk op de knop’ kan iedereen deze Coffeeshop Biketour boeken. Leuk voor een bedrijfsuitje, familiereünie of dagtripje voor de lol nietwaar? Voor 35 euro ben je onder de pannen 😉

[openingsbeeld:  MaryValery/Shutterstock]
(advertenties)