(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Welkom in de achtste levensweek van de White Widow Autoflowers van Barney Green. De harsproductie draait op volle toeren en de planten beginnen zo sterk te ruiken dat het fruitvliegjes aantrekt. Ondertussen staat een nieuw binnentuintje ook al te trappelen om een plaats in de Gorilla kweektent in te nemen.

Terwijl Gary Moore op de achtergrond zijn gitaar laat janken steek ik een joint op en schuif ik achter mijn computer. Hoe gaat het met de White Widow Autoflowers in mijn kweektent? Wel, ze zijn nu acht weken onderweg en maken het goed. Ze maken mooie toppen aan, al heb ik wel het gevoel dat ze wat meer tijd zullen nemen dan ik aanvankelijk had verwacht.

Spoelen

Helaas is één plant toch weer wat meer gaan strekken dan ik hoopte. Ze is nu nog maar één centimeter van de Budmaster verwijderd. Door de warmte zal ze in ieder geval niet verbranden want de Budmaster blijft zo koel als een kikker. In de tent is het rond de 28 graden, een heerlijk temperatuurtje voor een paar bloeiende White Widows. Het licht is zo vlak bij de Budmaster natuurlijk wel erg fel, ik hoop niet dat de top in kwestie erdoor verbleekt.

Ik heb ze deze week voor het laatst voeding gegeven; vanaf nu krijgen ze alleen nog maar water zodat ik straks geen opgehoopte zouten hoef te roken. Een goede spoelperiode aan het einde van je kweek, maakt je wiet lekkerder en minder scherp in je keel bij het roken. Spoelen voorkomt een hoop hoestbuien.

Fosfor, kalium en …citroenzuur

Het laatste maaltje van de White Widows bestond uit fosfor en kalium uit de PK Booster van Mills. Met wat citroensap breng ik het voedingswater op de juiste zuurtegraad (6 tot 6,5). Citroensap is natuurlijk en werkt prima wanneer je zoals ik, gewoon met de hand water geeft. Gebruik je echter een automatisch bewatering-systeem met druppelaars, dan kun je beter een flesje pH-min kopen om het voedingswater mee aan te zuren. Citroenzuur kan dan namelijk voor verstoppingen in het systeem zorgen.

Fruitvliegjes…

Wat ik zie wanneer ik de tent open, is dat de toppen tot ver onderin de planten groeien. Ook de aanmaak van harskristallen (trichomen) is nu in volle gang. De planten beginnen dan ook heerlijk te ruiken, misschien heeft de fruitige wietgeur, de fruitvliegjes die nu in mijn kweektent zitten wel aangetrokken. Het is mijn eigen schuld, ik heb een vuilnisbak te lang in de zon laten staan waardoor er fruitvliegjes rondvlogen.

Op zich doen de fruitvliegjes niet zo heel veel kwaad, maar ik ben ze toch liever kwijt. Vandaar dat ik gisteren kleefpapier heb opgehangen om ze te vangen. Je koopt het in een koker die je open moet trekken, er komt dan een soort plakkende slinger uit die vliegende insecten aantrekt. Zodra ze op de slinger gaan zitten blijven ze eraan vastplakken en heb je weer een beestje minder.

CBD Spliff Berry

Zoals jullie weten ben ik ook de planten voor de ronde hierna, alvast aan het opkweken. Het zijn CBD Spliff Berries en ze staan in mijn groeikast. Ze hebben al drie internodes en ik zal ze van de week toppen zodat ze wat meer in de breedte zullen ontwikkelen. In de hoop op wat mooie vertakkingen natuurlijk.

De CBD Spliff Berries zullen niet onder de Budmaster, maar onder mijn 600 Watt HPS lamp komen. Ik heb hem van stal gehaald en maak hem vast gereed voor gebruik. De bulb komt onder de Azerwing kap van G-Tools. Die zorgt voor een mooie brede spreiding van het licht. De Gorilla kweektent heeft een hele goede reflectie, en door de Azerwing kap komt het licht ook in de meest verre hoekjes.

Ik denk dat ik ook mijn scrogrek ook weer installeer. Niet echt om te scroggen maar meer ter ondersteuning van het gewicht van de toppen. Op die manier hoef ik geen bamboestokken te gebruiken. Ik maak het rek aan een paar heavy hangers, zodat ik het makkelijk in hoogte kan verstellen als dat nodig is.

Ik wens iedereen een fijne week toe en roep smoke on!

(advertentie)