(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn twee volkeren op deze schitterende aardbol die in een soort creatieve smokkelwedstrijd zijn verwikkeld: Mexico wat betreft wiet en Marokko als het om hasj gaat. Levensmiddelen zijn een geheimfavoriet om cannabis in te verstoppen en de voorlopige hoofdprijs in deze categorie gaat naar de ‘Marokkaan met melkhasj’!

Vermommingen

Vergeet de dubbele bodems en geheime bergruimtes in voertuigen, het nieuwe smokkelen gebeurt vooral door de wiet te maskeren. Daarbij zijn fruit en groenten favoriete ‘vermommingen’. Zo hebben de Mexicanen al wiet naar de VS weten te krijgen die in watermeloenen, limoenen, kokosnoten, wortels (!) en paprika’s. In Marokko zijn ze tegenwoordig meer van de grote partijen hasj per speedboot, maar gelukkig is ook het old school smokkelwerk nog niet uitgestorven.

Ietwat vage politiefoto van de melkhasj…

Met melk meer hasj

Fraai voorbeeld van de vindingrijkheid van de ‘kleinere hasjsmokkelaar’ is de arme kerel die zondag in de kraag werd gevat op het station van de stad Fez. Die ging op reis met een behoorlijke voorraad pakken gesteriliseerde melk. Maar de melk had ie al lang en breed weggewerkt en vervangen door hasj, een kilootje schoon aan de haak.

Knap staaltje knutselwerk, maar helaas viel de supermelk toch door het boodschappenmandje toen de politie zijn bagage controleerde. Wellicht dachten ze: ‘Dát kan nooit, een Marokkaanse man die zoveel melk drinkt!’

En voorlopig zal de deze hasjmelkboer ook uitsluitend goor, lauw water moeten drinken vrezen we, want in de Marokkaanse gevangenissen doen ze niet heel veel aan gezonde voeding…

(advertenties)