(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor wietspullen heb je echt geen gespecialiseerde winkels nodig. Die verkopen ze namelijk overal. Zo kun je na een bezoek aan de gemiddelde doe-het-zelf winkel een leuk binnentuintje aanleggen, en maak je gemakkelijk je eigen dabs met een stijltang van de Kruidvat. Verwacht alleen geen deskundig advies.

Of je nou zelf je eigen wiet kweekt, of het alleen maar graag rookt, je kunt voor je groene hobby overal terecht. Van kweeklampen om mee te kweken tot alcohol om daarna je eigen wietolie mee te maken, je kunt het overal kopen. We hebben vast een verlanglijstje voor je gemaakt, shop ze!

10. Droogrekken van IKEA

Je wist het misschien niet, maar IKEA verkoopt droogrekken voor wiet onder de geheime schuilnaam PS FÅNGST. Om de werkelijke toepassing van de droogrekken zo geheim mogelijk te maken, verkoopt IKEA ze alleen op de kinderafdeling, maar jij weet vanaf nu wel beter. Wiet drogen doe je voortaan in een droogrek van IKEA. Hij kost maar 3,99 en dat is lekker goedkoop, net als alles bij IKEA eigenlijk…

9. Geen stank met een koolstoffilter van Handyman

Als thuiskweker wil je natuurlijk niemand tot last zijn, en dat begrijpen ze bij Handyman maar al te goed. Vandaar dat ze een uitgebreide selectie aan koolstoffilters verkopen. Vandaag besteld is morgen in huis, je buren hoeven dus echt niet mee te genieten van die Kushknuppels in je kweekhok. Je hebt al een koolstoffilter voor minder dan een tientje dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

8. Wietolie maken met alcohol van Drank.nl

Deze is serieus een uitstekende tip. Want wietolie maak je natuurlijk het beste met consumptiealcohol, en niet met het veel goedkopere Isopropyl alcohol. Vanwege de hoge accijnzen is consumptiealcohol best duur, maar op Drank.nl verkopen ze dus een liter voor de schappelijke prijs van 30 euro.

7. Welkoop voedt wietplanten

Omdat wietplanten ook wel eens honger hebben, verkoopt Welkoop plantenvoeding. Of je nou biologisch kweekt of liever de hydrokorrels van Pokon gebruikt, je kunt bij Welkoop terecht. Aarde, plantenpotten en zelfs nuttige schimmels hebben ze trouwens ook.

6. Knip je wiet met een schaar van de HEMA

Eenmaal klaar voor de oogst, moet er natuurlijk geknipt worden. En omdat je met een wietplant helaas niet bij de kapper terecht kunt, zul je de schaar zelf ter hand moeten nemen. Bij de HEMA hebben ze daar een heel mooi setje scharen voor. Een grote voor het grove knipwerk en twee kleineren met een scherpe punt, speciaal voor die plakkerige suikerblaadjes. Kost maar 4,25 en is natuurlijk bedoeld voor ‘huishoudelijk gebruik’.

5. Cure je cannabis in weckpotten van de Action

Na het knippen met de scharen van de HEMA en het drogen in een droogrek van IKEA wordt het tijd om je wiet te laten rijpen. Rijpen wordt ook wel curen genoemd en dat doe je natuurlijk in het donker in een luchtdichte glazen pot. Weckpotten van de Action kosten geen drol en zijn hier dus supergeschikt voor. Ze hebben ook nog eens een ruime keus aan verschillende vormen en maten. Om wiet te curen ga je voortaan naar de Action.

4. Dabben met Blokker (en Albert Heijn)

Een van de meest smakelijke concentraten om te dabben is Rosin. Je perst het gemakkelijk met een van de stijltangen van de Blokker. Rosin is zeer geconcentreerd en ook hardstikke illegaal, maar dat is geen punt voor de Blokker. Zolang iedereen denkt dat de stijltangen bedoeld zijn om je haar mee te ontkrullen, kraait er geen haan naar. Kost dat? Vanaf 20,99 euro. Ga voor de overige benodigde spullen zoals bakpapier en koffiefilters naar de Albert Heijn.

3. Parafernalia van de tabaksshop

De meeste andere winkels uit deze lijst proberende werkelijke toepassing van hun wietspullen te verbloemen, maar bij de tabakswinkel koop je gewoon speciaal voor wiet gemaakte parafernalia. Rokersbenodigdheden dus, ze hebben ze bij Primera en de Cigo winkels, maar eigenlijk wel bij iedere tabaks-speciaalzaak. Ook voor e-sigaretten om een lekkere CBD (of zelfgemaakte THC) e-liquid in te verdampen kun je hier terecht.

2. Wiet weeg je met Bol.com

Eenmaal droog en wel gecured wil je natuurlijk wel even weten wat je oogstgewicht is. Ook als je je wiet wil verkopen is het trouwens wel handig om te weten wat het gewicht is. Bol.com heeft daar een paar handige precisie weegschalen voor te koop. Laat je niet om de tuin leiden want ze doen net of het voor kruiden, sieraden of voedingssupplementen bedoeld is maar het zijn natuurlijk gewoon wiet-weegschalen. Verkrijgbaar vanaf 22,75 euro.

1. Wiet kweken. Doe het samen met Gamma!

Aan al het voorgaande heb je natuurlijk niets zonder een bloeiende binnentuin. Gelukkig kun je daarvoor bij de Gamma terecht. Op de afdeling spaarlampen koop je groei- en/of bloeilampen en een kweekkast timmer je natuurlijk in elkaar van het hout dat ze op de zaagafdeling met liefde voor je op maat zagen. Ook voor afzuigers en ventilators kun je bij Gamma terecht.

[Openingsbeeld: 3Dalia, Shutterstock – Weckpot met wiet: Africa Studio, Shutterstock]
(advertenties)