(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabisconcentraat kun je niet kopen in de coffeeshop, het is namelijk illegaal. Je kunt het echter wel gemakkelijk zelf maken, je hebt nog geen halve gram hasj nodig voor een smakelijke dabsessie. We doen het je stap voor stap voor. De illegale status van cannabisconcentraten houdt ons toch zeker niet tegen? 

Dabben is echt niet alleen weggelegd voor Amerikanen die in een staat wonen waar alle cannabisproducten legaal zijn. Sure, ze hebben er de meest exclusieve dabs, gemaakt met peperdure extractiesystemen waar we in de lage landen alleen nog van kunnen dromen, maar een zelfgemaakte portie concentraat smaakt zeker net zo lekker. We doen je stap voor stap voor hoe je het maakt, de bereidingstijd is slechts een paar minuten.

Stap 1. Verzamel de benodigdheden

De eerste stap bij het maken van je eigen cannabisconcentraat is het bij elkaar verzamelen van alle benodigdheden. Deze stap is misschien nog wel het meeste werk, maar met een beetje geluk heb je de benodigdheden al in huis. Dit heb je nodig voor je eerste dabsessie: een stijltang, een klein beetje hasj of zelfgemaakte kief, een dab rig of een bong met een dabnagel, een stormaansteker, ongebleekte koffiefilters en bakpapier.

Stap 2. Vouw een mini-envelopje

Om de hasj of kief netjes bij elkaar te houden heb je een mini-envelopje van een stuk filterpapier nodig. Deze is makkelijk te maken van een papieren koffiefilter. We gebruiken hier ongebleekte koffiefilters voor. Knip een vierkant stukje uit van ongeveer 2 x 2 centimeter. Vouw deze dubbel en vouw de randjes om zodat je een mini-envelopje krijgt die je met hasj of kief kunt vullen. Tegenwoordig zijn er trouwens ook kant en klare dabfilters die je kunt gebruiken.

Stap 3. Vul het envelopje

Nu kun je het envelopje dat je zojuist gevouwen hebt vullen met je hasj of je kief. Je hebt niet veel nodig zoals je ziet. Wij gebruikten slechts 2,5 gram hasj en haalden daar drie dikke dabs uit. Als je envelopje vol genoeg zit vouw je de bovenkant dicht.

Stap 4. Pers tussen bakpapier

Laat je stijltang vast opwarmen want de volgende stap is het persen van de hasj. De hitte en de druk doen het concentraat er vanzelf uitstromen. Zet de stijltang zo laag mogelijk, hoe heter, hoe meer smaak er verloren gaat bij het persen. Plaats het envelopje tussen een stuk dubbelgevouwen bakpapier van ongeveer 10 bij 10 centimeter en persen maar. Je hoort de olie uit de hasj sissen bij het persen, je bent klaar als het sissen stopt, het persen duurt maar zo’n 15 tot 30 seconden.

Stap 5. Dabben!

Na het persen kun je het bakpapier openvouwen en tref je daar je concentraat. Zoals je ziet waren wij wel erg enthousiast en hebben we het bakpapier hierbij een beetje stukgescheurd. Maakt niet uit, de dabs smaakt er niet minder lekker door. Laat het even een minuutje afkoelen en verzamel je concentraat met een dab-tool. Bij gebrek aan een dab-tool, kun je ook gewoon een schone schroevendraaier gebruiken. Druk je dab-tool in de hasjdruppels en trek die met snelle bewegingen weer omhoog zodat de hasj eraan blijft plakken. Herhaal tot er genoeg aan zit voor een dab.

Vervolgens is het een kwestie van je dabnagel heet stoken en dabben. Stook de dabnagel roodgloeiend maar laat hem een paar seconden afkoelen voor je je concentraat erop dabt, hoe lager de temperatuur, hoe lekkerder je concentraat smaakt. Oh ja, je kunt ook zonder dabnagel dabben.

(advertentie)