(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In deze negende levensweek van de White Widow Autoflowers, komt Barney met een lichturen experiment. Het is echter de vraag of autoflowers überhaupt wel gevoelig zijn voor zulke experimenten, maar wie weet? Barney legt zelf uit wát het experiment inhoudt en waarom hij er tóch aan begint. 

Met Jamiroquai op de achtergrond steek ik mijn joint op. Ik zal jullie vandaag vertellen over een experiment dat ik met de White Widow Autoflowers aan het doen ben. Jawel, je leest het goed. Ik ga experimenteren met mijn geliefde dames.

De vliegenstrip heeft duidelijk zijn werk gedaan tegen de, gelukkig vrij onschuldige fruitvliegjes.

Overlevingsdrang

We zijn nu in week 9 beland en de dames lopen tegen het eind van hun leven. Ik heb vernomen dat wanneer je twee weken voor de oogst, iedere dag een uur korter maakt zodat je na zes dagen dus op 12/12 zit, een overlevingsmechanisme activeert waardoor de planten extra energie in het produceren van toppen steken. De laatste twee dagen zet je de planten dan helemaal in het donker.

Dit is een theorie voor fotoperiode wietplanten maar zoals jullie weten kweek ik op dit moment autoflowers. En bij autoflowers is de regel juist dat je van begin tot eind op 18/6 draait. Maar mede doordat mijn planten nog steeds blijven strekken en ik wel van een beetje experimenteren hou, doe ik het toch. Het kan ten koste van mijn oogstgewicht gaan maar het zou ook de andere kant op kunnen gaan en juist meer gewicht produceren. Uiteraard hoop ik op het laatste, ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden.

Strek

Zoals je kunt zien is de top productie op volle gang en groeien de takken langzaam vol. Ik heb de Budmaster nog net vijf centimeter omhoog kunnen plaatsen. Maar die dame die zo strekt gaat gewoon mee omhoog dus dat doe ik niet meer, het heeft geen zin. Ombuigen zou volgens mij ook teveel stress voor deze dame zijn, ik win er dan niks mee en zou dan een top kunnen verliezen.

Barney needs CBD!

Met de kleine CBD Spliff Berries gaat het super! Ze zijn al niet zo heel klein meer en zijn van de week voor het eerst getopt en er groeien daardoor allemaal nieuwe takken aan waar straks weer toppen aan kunnen groeien.
Wanneer de White Widows klaar zijn, mogen ze over naar de Gorilla kweektent waar ze onder een 600 Watt HPS lamp komen te staan. Het zal me aanzienlijk meer wiet opleveren dan deze ronde onder de Budmaster, en dat is nodig ook want Barney needs CBD!

In de groeikast kunnen ze voorlopig nog even verder groeien, ik schat in dat het nog een week of twee duurt voor er plaats voor ze is in de grote tent. Misschien schakel ik in de groeikast wel alvast de bloei in en zet ik ze op 12/12. Op die manier hoeven ze in de tent alleen nog te bloeien.

In de groeikast staan ze onder een 220 Watt T-Neon van Starlight. Dat is een goede lichtbron die voor een goede groei zorgt en je ook kan gebruiken voor de bloeifase. Dan moet je alleen de T-Neons erin plaatsen die voor de bloei bedoeld zijn. Die lampen hebben een gele/rode gloed en de groei lampen hebben een witte/blauwige gloed. Ik plaats altijd drie bloei lampen en één groei lamp. Dan is de lichtbalans beter voor de dames. Ik wens iedereen een fijne week toe en roep zoals altijd… smoke on!

Barney Green

(advertenties)