(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de kweekkast van Dokter Groen is het momenteel vooral water geven en wachten tot de toppen verder aanzwellen. Niet veel werk dus voor onze kweekdokter maar dat mag ook wel een keer. Om de topontwikkeling extra te stimuleren krijgen de planten een zogenaamde Organo-Minerale PK-Booster.

Vier weken gingen voorbij sinds ik het lichtregime in mijn CNNBS G-Kit van 18 uur licht en 6 uur donker, naar 12 uur licht en 12 uur donker verzette. Hoewel de zichtbare bloei pas twee weken geleden begon, tellen we op dit moment toch de vierde week van de bloeifase.

Gecastreerde dames

Zoals jullie weten is de bloeifase bij deze Gorilla Glue planten nogal problematisch van start gegaan. De Gorilla’s bleken om voor de hand liggende reden hermafrodiet. Ik heb de eerste tweeënhalve week van de bloeifase dan ook op mijn knieën doorgebracht, zoekend naar mannelijke knoppen om ze vervolgens te verwijderen. Maar ik heb goed nieuws, de dames hebben het produceren van mannelijke knoppen opgegeven! Hèhè.. dat werd tijd!

Op dit moment gaat alles dan ook prima met de negen Gorilla Glue dames en de harsproductie is in volle gang. Ze passen met zijn allen precies in de kleine kweekkast, wat inhoudt dat er overal toppen groeien en ik straks een optimale oogst zal halen. Mits het natuurlijk een beetje opschiet met de topontwikkeling. De buds mogen namelijk best nog wel wat doorgroeien als het aan mij ligt, dus het komt goed uit dat ze nog minstens vier weken te gaan hebben.

PK-Booster

Om de ontwikkeling van de toppen extra te stimuleren geef ik de planten met iedere waterbeurt BioFinale PK mee van het merk BioQuant. Dat is een PK Booster die de planten van extra fosfor (P) en kalium (K) voorziet. Een deel (60%) van de voedingsstoffen in die voeding is mineraal en direct opneembaar, en de overige 40 procent is organisch en moet dus eerst door het bodemleven worden afgebroken voor de planten het kunnen opnemen.

Om het direct opneembare deel van deze voeding ook goed op te laten nemen, zuur ik het voedingswater af op een pH-waarde van ongeveer 6,3. Zou ik puur organische meststoffen geven en een aarde met bodemleven hebben (wat ik ook heb) dan zou afzuren niet nodig zijn, maar nu dus wel. De EC-waarde van het voedingswater meet ik niet, ik ga uit van de aanbevolen dosis wat in dit geval dus 1 milliliter per 2 liter water is.

Verder is het in deze vierde bloeiweek vooral wachten en water geven. De trainingsfase is voorbij en de planten groeien geen centimeter meer in de hoogte. Ze drinken nu zo’n 300 milliliter voedingswater per twee dagen per plant. Tot volgende week!

Dokter Groen

 

(advertenties)