(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat onze groene kweekdokter vier keer mannelijke bloemen heeft verwijderd, is de bloeifase in zijn kweekkast nu echt aangebroken. De led staat op de bloeistand en de toppen worden dagelijks dikker. En dat levert dus hele mooie plaatjes op.

Wie mijn kweekverslagen de laatste weken heeft gevolgd, weet dat de aanloop naar de bloeifase niet helemaal vlekkeloos verliep. De Gorilla Glue planten groeiden geweldig en maakten vanaf het begin een gezonde, vitale indruk. De bladeren waren ook mooi donkergroen van kleur, er was geen vuiltje aan de spreekwoordelijke lucht tot ik het lichtregime van 18/6 naar 12 /12 verzette om de bloeifase in te laten gaan.

Herma’s castreren

Toen de bloeifase eenmaal begon, begonnen ook de problemen. De Gorilla Glue planten bleken namelijk stuk voor stuk hermafrodiet. Zoals ik al eerder vertelde is dat een eigenschap waar je met Gorilla Glue zaden bijna niet aan ontkomt. Deze soort komt namelijk voort uit hermafrodiete ouders, er is niet veel aan te doen.

Bij een soort als Gorilla Glue neem je de hermafrodiete eigenschap natuurlijk voor lief. Je kunt het haar niet kwalijk nemen, en helemaal niet wanneer ze je aan het einde van de bloeifase beloont met haar uitzonderlijk potente en plakkerige toppen!

Er zat dus niets anders op dan de planten om de dag te controleren en iedere mannelijke knop meteen te verwijderen. Dat heb ik dus de afgelopen twee weken gedaan, zodat het grootste risico op bevruchting nu wel voorbij is. Dat de bloeifase maar veel plakkerige wiet mag opleveren!

Een enkele tak werd door Dr. Groen in de juiste richting gebogen.

Bloeien onder de Hans Panel

De Hans Panel is een nieuwe ledlamp in de CNNBS G-Kit en het is dan ook de eerste keer dat ik met deze led kweek. De groeifase verliep uitstekend met de led op de groeistand. Toen de eerste bloeiharen zo’n anderhalve week zichtbaar werden, heb ik de Hans Panel op de bloeistand gezet. Hierdoor branden nu ook alle rode led diodes en dat stimuleert de topontwikkeling. Op de foto’s hieronder zie je goed dat de bloeistand van de Hans Panel een veel roder licht op de planten schijnt.

Extra PK’s

Om de toppen nog sneller te laten groeien, stimuleer ik ze niet alleen met het rode licht van de Hans Panel maar ook met de voeding. Ik ben de kweek begonnen met compost en moestuingrond waarin onder meer een hoop stikstof zit. Door compost en moestuingrond met een bodemleven te gebruiken, kon ik tijdens de groeifase gewoon kraanwater, rechtstreeks uit de kraan gebruiken.

Nu de planten niet meer groeien maar juist bloeien, hebben ze meer behoefte aan fosfor en kalium. Vandaar dat ik ze op dit moment op een dieet van BioFinale heb gezet, een biologische PK booster van het merk BioQuant. Dit is weliswaar een biologische voeding, maar er zitten ook direct opneembare meststoffen in.

Om deze direct opneembare meststoffen goed door de plant te laten opnemen is het belangrijk dat je het voedingswater op de juiste pH-waarde brengt. Vandaar dat ik het voedingswater met wat natuurazijn op een pH-waarde van 6,3 breng. De planten drinken ongeveer 200 milliliter voedingswater per twee dagen nu ze in bloei staan. Er gaat nu dus bijna een liter water per dag in de kweekkast.

Ik blijf de planten natuurlijk controleren op mannelijke knoppen, maar ik heb het gevoel dat er nu geen nieuwe meer bijkomen. En zolang er wel steeds meer nieuwe vrouwelijke bloemen bijkomen, kan ik jullie volgende week weer een paar mooie toppen laten zien. Tot dan!

(advertenties)