(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aangezien het zeker niet de bedoeling is dat zijn Gorilla Glue planten zaad produceren, zit er maar één ding op: castreren. En dat is dus een klus die je gerust aan een groene kweekdokter kunt overlaten. Nu ook de vrouwelijke bloemen zich vormen, kan de led op standje bloei en lusten de androgene dames ook wel wat bloeivoeding.

Ik heb me de afgelopen week net een échte dokter gevoeld. Alles bij elkaar heb ik denk ik zeker 70 ballen verwijderd bij de Gorilla Glue planten. Zoals ik eerder al uitlegde, is de Gorilla Glue door haar afkomst zeer gevoelig voor herma’s. De zeer potente wietsoort is namelijk het product van hermafrodiete voorouders, bij mij bleken negen van de negen planten dan ook hermafrodiet.

Sin Semilla castratieplan

Balen natuurlijk, maar ik wilde de kweek geenszins opgeven. Ten eerste zouden alle andere Gorilla Glue zaden die ik zou bemachtigen waarschijnlijk hetzelfde resultaat opleveren. En ten tweede wil ik de soort nu wel eens met eigen longen proeven ook. Restte mij alleen één arbeidsintensieve klus: alle planten moesten gecastreerd worden. Oftewel ieder mannelijk knopje verwijderen zodra je hem ziet.

En dat klusje is dus niet in één keer geklaard, steeds komen er nieuwe mannelijke ballen bij. Inmiddels heb ik de planten op drie verschillende momenten één voor één, tak voor tak geïnspecteerd en iedere mannelijke knop verwijderd. Je moet daarbij echt goed opletten, want voor je het weet zie je een knop over het hoofd. Eén enkel knopje dat de kans krijgt om zich te openen en zijn stuifmeel te verspreiden, kan met gemak alle toppen bevruchten waardoor ik straks geen sin semilla maar con semilla overhou. Gisteren was de laatste inspectieronde van deze week, kijk op de rechterfoto hierboven maar eens hoeveel knoppen er nog af kwamen.

Bloeifase

Naast de ongewenste mannelijke knoppen, zijn ook de eerste voorzichtige topjes deze week aan de Gorilla Glue planten ontstaan. Je kunt dus wel zeggen dat de bloei goed en wel begonnen is. Ik heb de lamp deze week dan ook op de bloeistand gezet, waardoor nu ook alle rode leds branden en de Hans Panel op vol vermogen draait. Je ziet het ook aan de kleur van de foto’s die ik deze week genomen heb, die is een stuk roder. Om de bloei toch goed te laten zien, heb ik een paar planten buiten de kweekkast gefotografeerd.

PK-booster

Ondanks de mannelijke bloemknoppen denk ik dat het redelijk goed gaat onder de Hans Panel. De planten zijn mooi in de kast verdeeld en overal groeit wel een topje. Last van een gebrek aan ruimte in de hoogte heb ik allerminst. De planten zijn volgens mij nagenoeg helemaal gestopt met groeien en ik heb nog zeker 30 centimeter om de lamp hoger te hangen als het nodig is. Ik concentreer me vanaf nu dan ook volledig op de bloei en topontwikkeling.

In de compost en moestuingrond zit nog meer dan genoeg stikstof voor de groei, maar de planten hebben nu vooral fosfor en kalium nodig voor de ontwikkeling van de toppen. Vandaar dat ik de planten de komende weken een lekkere PK-Booster geef. Ik gebruik daarvoor BioQuant Eco Finale, een biologische plantenvoeding waarin vooral fosfor en kalium zit.

Volgende week zullen de topjes hopelijk al een stuk gegroeid zijn, zolang er maar geen stuifmeel op komt. Ik ga dus nog even wat gorilla’s castreren en zie jullie hier hopelijk volgende week weer. Tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)