(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door het zonnige weer van vorige week, is de oogst van Dr. Groens Night Queens snel gedroogd. Tijd dus om te wegen en de balans op te maken over de prestaties van de CNNBS G-Kit met HPS, zou onze groene kweekdokter die ene gram per Watt gehaald hebben? En hoe gaat het eigenlijk met de Gorilla Glue? 

Iets te droog

Ik vind het altijd weer een uitdaging om wiet in de zomer te drogen. Door het zonnige weer is het vaak razendsnel droog. Zo ook mijn Night Queens, al na een dag of drie moest ik de afzuiger uitzetten omdat de toppen aan de buitenkant al kurkdroog aanvoelden. Helaas had ik pas een paar dagen later tijd om de oogst in potten te stoppen, en toen dat eenmaal zover was, was de wiet gortdroog en broos geworden.

Maar das geen onoverkomelijk probleem hoor; door de wiet een middagje met een grapefruit- en een citroenschil in een weckpot te stoppen heb je het snel weer op het juiste vochtgehalte. De citrusschillen geven de wiet zelfs een beetje een extra natuurlijk fruitig aroma. Laat de schillen alleen niet langer dan een paar uurtjes in de potten, want dan zou het weer te nat kunnen worden en gaan schimmelen.

Curen

Na een paar uurtjes heb ik zogezegd de schillen verwijderd, zodat de wiet verder kon curen. Curen is vergelijkbaar met het rijpen van kaas of een goede wijn. de wiet wordt er lekkerder van. De geur is overigens nu al ontzettend sterk en zoet. Dagelijks zet ik de weckpotten even een kwartier open zodat de wiet een beetje kan ademen en niet kan gaan schimmelen. In dat kwartiertje tijd ruikt het bij mij meer naar coffeeshop dan een woonhuis.

Wat weegt dat?

Jullie zullen vast erg benieuwd zijn naar het gewicht nu de wiet droog is. Ik hoopte zelf op meer dan een gram per Watt, en dat is het ook geworden. Voor wat betreft de CNNBS G-Kit met 150 Watt HPS; het is wat mij betreft een uitstekende keus van CNNBS geweest om ook een versie van de kant en klare kweekkast met HPS te leveren. Als je voor een klein bedrag en in een bescheiden ruimte toch veel wiet wil oogsten, dan is de G-Kit met HPS absoluut de beste keus. Ik heb er in ieder geval mijn beste oogst in gedraaid tot nog nu.

Goed ik zal jullie niet langer in spanning houden; de oogst was in totaal 156,74 gram! Net iets meer dan die ene gram per Watt dus. Dat was aan de ene kant natuurlijk te danken aan de kracht van de HPS lamp, maar de dichtbegroeide opstelling van de toppen in de kast heeft zeker ook meegeholpen. Op iedere plek in de kast groeide wel een top, zodat al het licht optimaal benut werd.

Compost voor Gorilla Glue

Ook de Gorilla Glue dames zijn afgelopen week een stuk voller geworden. Hun blaadjes overschaduwden elkaar inmiddels al in de kleine potjes die dicht tegen elkaar stonden. Afgelopen maandagavond heb ik ze daarom verpot. In dezelfde potten waar ook de Night Queens stonden, dus zes 7-literpotten en drie 6-literpotten.

Omdat ik geen tijd had om doordeweeks naar de growshop te gaan, en omdat ik graag wat experimenteer, ben ik op tweede pinksterdag even naar het tuincentrum gereden. Ik heb daar een 30-literzak biologische moestuingrond en een 30-literzak biologische compost gekocht voor de Gorilla Glue dames. De compost zou volgens de verpakking het bodemleven activeren, wat essentieel is voor iedere biologische kweek.

Ik hoop alleen niet dat de compost voor problemen gaat zorgen want op de zak stond dat het alleen geschikt was voor buiten. Achteraf denk ik dat dat meer met de geur van de compost te maken had, want het stinkt ontzettend naar koeienmest. Het is maar goed dat er een koolstoffilter in de G-Kit zit, wat een lucht!

Verpotten

Het verpotten zelf behoeft niet teveel woorden. Ik heb de moestuingrond en de compost op een zeiltje gestort en met mijn handen door elkaar gemengd. Daar heb ik de potten mee gevuld met in het midden van iedere pot een kuil voor de Gorilla Glue zaailingen. Ik heb de jonge planten daarbij expres wat dieper ingegraven zodat ze weer wat compacter zijn.

Nu de Gorilla Glue plantjes verpot zijn, zal de groei in een stroomversnelling komen. Ik reken erop dat ze volgende week al een stuk groter zullen zijn dan nu, en misschien zelfs al een schaduw op de aarde zullen werpen. We zullen zien hoe de Gorilla’s op de compost reageren, als mijn wiet straks maar niet naar koeienpoep ruikt 😀

Oh ja. Mocht je deze, en alle niet gepubliceerde foto’s in hoge resolutie willen zien, check dan mijn Flickr pagina. Tot volgende week!

Dr. Groen

(advertentie)