(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Afgelopen zondag moesten de negen Night Queens van onze groene kweekdokter er dan toch aan geloven. Het was de hoogste tijd om te oogsten, en het is een hele mooie oogst geworden ook! De 150 Watt HPS heeft zichzelf wel bewezen; het blijkt Dr. Groens dikste oogst in de CNNBS kweekkast tot nog toe! 

De Night Queens moeten nog even drogen, maar ik kan nu al met zekerheid zeggen dat dit mijn beste oogst in de CNNBS kweekkast tot nu toe is. Stuk voor stuk zijn de toppen dik, hard en opgezwollen en zijn ze van boven tot onder mooi bedekt met trichomen.

Night Queens geoogst

Nou, je hebt het waarschijnlijk al begrepen, ik heb deze week mijn Night Queens omgehaald. Vorige week schreef ik al dat de oogst eraan zat te komen, maar dat ik twijfelde of ik dat voor of na dit kweekverslag zou doen. Afgelopen zondagavond hakte ik de knoop door, en dat was maar goed ook want de planten waren er echt aan toe. Ik had de achterste planten al een tijd niet meer uit de kast genomen en toen ik dat zondagavond wel deed, zag ik pas goed hoe zeer ze eraan toe waren om geoogst te worden. De bovenste bladeren waren al dagen vergeeld en uitgedroogd.

Eerst plukken, dan knippen

Omdat ik van alle planten na het knippen graag nog een mooie groepsfoto wilde maken, heb ik de Night Queens in hun potten gelaten bij het knippen. Je kunt je wel voorstellen hoe lekker het rook toen ik met de laatste plant klaar was! Gelukkig was het mooi weer en hing er een vettige lucht van barbecues in de straat, anders had ik de planten waarschijnlijk één voor één moeten knippen.

Het knippen zelf viel reuze mee, met name omdat ik de planten in het begin van de bloeifase al goed gediefd had. Ik ben begonnen met het plukken van alle schutbladeren. Dat gaat het gemakkelijkst en snelst als je het gewoon met de hand doet. Wanneer alle schutbladeren eraf zijn, zien de planten er meteen nóg indrukwekkender uit dan ze al deden.

De schutbladeren verwijderen duurde op deze manier per plant niet langer dan 2 of 3 minuten. Daarna kun je de schaar ter hand nemen en de rest van de blaadjes wegknippen, wat ik dus bij iedere plant één voor één deed. Heel veel knipwerk was het overigens niet, ik ben ongeveer twee uur mee bezig geweest. Op de foto’s hieronder zie je het resultaat. Ik wordt er wel blij van!

De wiet moet nog gedroogd worden voor ik het kan wegen, maar ik hoop toch stiekem op iets van 160 gram of meer. Aan iedere plant zitten gemiddeld vier toppen. Stel dat ze allemaal 5 gram wegen (ik denk dat het meer is), dan zou het al 9 planten x 4 toppen x 5 gram = 180 gram zijn. Maar goed, zoals ik al zei moeten de toppen eerst nog even drogen.

Drogen

Het drogen kan deze keer niet in de CNNBS G-Kit zelf, want daarin heb ik inmiddels de nieuwe Hans Panel led opgehangen en daaronder staan ook de Gorilla Glue zaailingen al. De Night Queens drogen daarom nu in de tent waar de Gorilla Glue planten ontkiemden. In de tent is het donker en draait alleen een afzuiger om de lucht te verversen en de geur te filteren. Zodra het droog en gewogen is horen jullie van mij natuurlijk het eindgewicht.

Traktatie

De eerste rookproef heb ik overigens al gehad; na het knippen zat er een mooi bolletje hasj aan mijn schaar waarvan ik wat heerlijke rosin heb geperst. Jammer genoeg heb ik daar geen filtertje (koffiefilter oid) bij gebruikt, want er bleef nog wel wat plantmateriaal in de rosin achter. neemt niet weg dat de smaak geweldig was. Schaar-hasj is het lekkerste wat er is, verser kun je het niet krijgen.

Wordt vervolgd

Gorilla Glue zaailingen

Na het avontuur met de Night Queens, is het nu tijd voor een nieuw avontuur met een van de sterkste wietsoorten op aarde: Gorilla Glue. Als je mijn updates volgt dan weet je dat ik die al twee weken geleden heb laten ontkiemen en onder de Hans Panel heb laten opkomen.

De eerste week onder de Hans Panel leken de zaailingen een beetje te strekken. Gelukkig kwam dit niet door een gebrek aan licht, maar omdat de eerste blaadjes simpelweg nog erg klein waren om dat licht effectief op te kunnen vangen. Nu de jonge plantjes wat grotere bladeren en de eerste internodes hebben, kun je zien dat die heel mooi dicht op elkaar zitten. De foto hieronder heb ik speciaal van de zijkant genomen, zodat je dat goed kunt zien.

Alleen het steeltje is hier en daar wat lang maar dat komt wel goed wanneer ik ze ga verpotten. Ik graaf ze dan gewoon wat dieper in, zodat ze maar een klein stukje uit de aarde steken. De stammetjes groeien dan onder de grond en zullen vanzelf ook worteltjes krijgen.

Op de wand van de CNNBS G-Kit kun je zien hoe breed de Hans Panel zijn licht straalt. Dit is ideaal in de compacte kweekkast want het zorgt ervoor dat de lamp straks lekker dicht op de Gorilla Glue dames kan hangen. Al met al voorzie ik een succesvolle nieuwe ronde, maar of het de recordopbrengst van de Night Queens gaat overtreffen, dat betwijfel ik toch…

Tot volgende week!

(advertentie)