(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze groene kweekdokter telt inmiddels de dagen af. Zijn Night Queens moeten alleen nog even voldoende schoon water gedronken hebben, voor het oogstfeest kan beginnen. De meeste toppen zijn er in ieder geval al aan toe, en de volgende lichting wietplanten zijn reeds ontkiemd onder de nieuwe CNNBS G-Kit ledlamp.

Meer dan de helft van mijn Night Queens zou nu eigenlijk al best wel geoogst kunnen worden, maar ik vind dat de planten er zo lekker bijstaan. Ze zijn bijna sexy en het zal me nog pijn doen om er de schaar in te zetten. Maar wat moet, dat moet. En dus zal ik nog één weekje wachten en dan toch echt gaan oogsten. Een nieuwe generatie wietplanten (psst… Gorilla Glue! 😀 ) in immers ook al ontkiemd en staan te trappelen om de CNNBS G-Kit in te gaan.

Night Queen

De Night Queens staan echt bol van de hars. Ik wist van tevoren ook al wel dat er een dikke kans was dat deze soort plakkeriger zou worden dan een Pritt-Stift, want Night Queen is bijna een pure Afghaanse indica. Echt een heerlijke wietsoort met een hoog THC percentage en een geweldige soort om tegen slaapproblemen of vervelende pijnklachten te gebruiken. Op dit moment zijn een aantal van de planten op hun absolute hoogtepunt, met bruine en ingedroogde bloeihare, hier en daar wat foxtails en een dikke laag witte trichomen.

Sommige andere fenotypen hebben echter nog veel witte bloeiharen, en zouden voor het mooie nog wat langer moeten staan. Ik denk dat ik er alleen toch voor kies om alles in één keer te oogsten. Op die manier krijg ik ook wat variatie in het effect van de wiet. De planten die het rijpst zijn, zullen een wat zwaarder en narcotisch effect geven terwijl de buds die nog wat witte bloeiharen hebben, me een wat energieker effect zullen geven.

Direct na de update van volgende week zal ik aan de oogst beginnen. Uiteraard doe ik eerst de planten die het verst zijn, en later de rest. Op het moment dat alle planten geknipt zijn, hang ik ze te drogen in de tent waar nu de Gorilla Glue zaailingen staan. Die verhuis ik dan samen met de Hans Panel ledlamp weer naar de CNNBS G-Kit voor een nieuwe ronde.

Gorilla Glue kleuters

De volgende ronde wordt ook al zo vet. Want Gorilla Glue. Gorilla Glue is momenteel een van de allersterkste wietsoorten op aarde en kan THC percentages tot boven de 30% bereiken! Hopelijk zullen ze dat onder de nieuwe Hans Panel LED ook bereiken. Hoe dan ook zal het weer een vette en veelbelovende ronde worden. Niet alleen omdat ik de nieuwe LED zal gebruiken, maar dus ook vanwege deze übervette nieuwe wietsoort.

Op dit moment zijn het echter nog zaailingen, of kiemplantjes zoals je wilt. Vorige week heb ik jullie laten zien hoe ik negen Gorilla Glue zaden in de Smart Start plugjes van Zamnesia liet ontkiemen. Afgelopen maandag kwam het eerste plantje uit het plugje omhoog, en heb ik alle pluggen in potjes met aarde overgepot. Inmiddels zijn alle zaden uitgekomen en heb ik 10 gezonde zaailingen onder de ledzon.

Volgende week wellicht een oogstverslag, of misschien nog één laatste verslag waarbij de Night Queens nog overeind staan. Tot dan en een fijne hemelvaart morgen!

Dr. Groen

(advertentie)