(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De 150 Watt HPS lamp zorgt in de CNNBS kweekkast van Dr. Groen voor spectaculaire resultaten, de negen Night Queens zijn er moddervet door geworden. Nog een week of twee spoelen en dan zullen ze plaats maken voor een negental Gorilla Glue wietplanten die de groene kweekdokter deze week alvast ontkiemde. 

Aan mijn Night Queens heb ik niet veel werk meer, alle negen zijn ze moddervet geworden onder de 150 Watt HPS lamp. Ze mogen nog twee weken goed afrijpen en ik hoef ze eigenlijk alleen nog te spoelen met water. Dat betekent dat ik geen voeding meer hoef te mengen.

Fotogeniek

Natuurlijk zuur ik het spoelwater nog wel aan tot een pH-waarde die rond de 6,3 ligt. Dit doe ik trouwens met witte natuurazijn, dat werkt prima als je zoals ik gewoon met de hand water geeft. Hier zijn mijn negen bud babes, ik heb lekker veel foto’s genomen want ze zijn ontzettend fotogeniek.

Kweek-experiment

Ik heb het vorige week niet meer over het kweek-experiment gehad, maar nu de planten zo tegen het einde van hun cyclus aanlopen kan ik er wel vast wat over zeggen. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb; naar aanleiding van een filmpje op YouTube heb ik op verzoek van CNNBS een kweek-experiment op een van mijn planten toegepast. Door vanaf de derde week van de bloei de toppen te fimmen (ik weet het, het klinkt raar) zouden toppen dikker worden, aldus de informatie in het filmpje.

De toppen zijn niet opmerkelijk veel dikker geworden, maar bevatten wel veel meer trichomen door de ‘geheime’ kweektechniek

Ik heb de toppen van de plant in kwestie in totaal twee keer gefimd. Dat heeft zeker een effect op de toppen van de plant gehad, en ik zal dan ook zeker nog verder experimenteren met de techniek. De toppen zijn niet opmerkelijk veel dikker geworden, maar bevatten wel veel meer trichomen. Het verschil is alleen lastig om op foto’s te laten zien, dus zal ik volgende week een filmpje voor jullie proberen te maken. Wanneer je live bij de planten bent is het verschil in ieder geval overduidelijk!

Foxtails on top

Ook de rest van de planten plakken overigens als een sticker hoor. Ze zijn zoals gezegd aan hun laatste weken begonnen en lekker aangedikt. Sommige dames hebben door de temperatuur, die nu ook buiten snel oploopt een paar grote foxtails gekregen. Een van de dikste toppen groeit achterin de kast aan een plant met naar verhouding dunne stelen. Ik durf haar niet eens meer uit de kast te nemen voor de foto’s want ik ben veel te bang dat ze dan om zal knakken, ze is werkelijk topzwaar en kan het gewicht van haar toppen maar net dragen.

CNNBS G-Kit met led

Nu de Night Queens tegen hun einde lopen, ben ik me gaan voorbereiden op de volgende ronde. Vorige week stelde ik jullie al voor aan de nieuwe led die in de CNNBS kweekkast zal komen, de Hans Panel. Deze heb ik nu in een klein tentje gehangen zodat ik hem kan gebruiken om de planten voor de volgende ronde te laten voorgroeien terwijl de Night Queens gespoeld worden. De Night Queens kunnen dan na de oogst op hun beurt over naar de tent om te drogen.

De nieuwe led komt eigenlijk als geroepen. Buiten wordt het nu toch echt wel warmer en dan is het fijn dat ik op de led kan overstappen. De Hans Panel wordt namelijk lang niet zo warm als de HPS, zodat ik de hele zomer lekker binnen door kan kweken. Voor degenen die zich afvragen wanneer ze de CNNBS G-Kit met led kunnen bestellen; ik heb begrepen dat er een voorraad is besteld en dat het wachten is tot die lampen binnen zijn. De nieuwe G-Kit met Hans Panel ledlamp gaat 535 euro kosten.

Voor degenen die zich afvragen wanneer ze de CNNBS G-Kit met led weer kunnen bestellen; ik heb begrepen dat er een voorraad is besteld en dat het wachten is tot die lampen binnen zijn

Gorilla Glue!

Jawel, dat is de soort die onder de Hans Panel gekweekt gaat worden, een hele vette Amerikaanse soort met THC percentages die tot boven de 30% kunnen uitvallen. Ik heb de zaden gisteren binnengekregen van Zamnesia.nl en meteen laten kiemen.

Zoals jullie weten kiem ik mijn zaden het liefst tussen natte koffiefilters verticaal in een plastic gripzak. Maar aangezien ik van Zamnesia een Smart Start kiemset opgestuurd kreeg, leek het mij wel zo informatief om jullie eens te laten zien hoe het ontkiemen hiermee in zijn werk gaat, komt ie.

Ontkiemen met Smart Start

De Smart Start bestaat uit 20 kleine vochtige kiemplugjes, een gripzakje en wat wortelstimulator in poedervorm. Aangezien ik maar 10 zaden laat ontkiemen heb ik de helft van de plugjes losgeknipt en de rest terug in de koelkast gelegd voor een andere keer.

De wortelstimulator meng je met een liter handwarm tot koel water. Dit water giet je in een diep bord samen met de kiempluggen. Ik heb de kiempluggen een half uurtje de tijd gegeven om het water op te nemen, ondertussen liet ik de zaden vast weken in de rest van het watermengsel. Met een satéprikker heb ik de gaatjes in de kiempluggen even voorgeprikt en toen het halve uurtje erop zat schepte ik de zaden een voor een met een lepel uit het water. Ik deed ze een tot twee millimeter diep in de plugjes zodat de zaden straks gemakkelijk uit de pluggen omhoog kunnen groeien.

Let wel op als je de Smart Start gebruikt; het zijn namelijk maar heel kleine plugjes niet veel groter dan een dobbelsteen, dus echt alleen bedoeld voor het ontkiemen. Zodra ik merk dat de zaden uitgekomen zijn gaan ze in een potje met aarde.

Toen alle zaden in de Smart Start zaten heb ik het even laten uitlekken en de Smart Start met zaden en al in een plastic gripzak gedaan zodat ze goed vochtig blijven. k heb ze in een donker keukenkastje gezet en verwacht dat ze vandaag of morgen uitkomen. Voor de zekerheid heb ik één extra zaadje laten kiemen.

Dat was het voor deze week. Mocht je trouwens nog meer foto’s van deze en andere updates willen zien, neem dan eens een kijkje op mijn Flickr pagina. De foto’s zijn daar allemaal in hoge resolutie te bekijken en onder Creative Commons licentie vrij te gebruiken. Volgende week gaan we zien of alle zaden zonder problemen uitkomen en hoe het de Night Queens verder vergaat. Tot dan!

Dr. Groen

(advertentie)