(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het ziet er bijzonder goed uit in de kweekkast van Dr. Groen. Collega kastkweker Mr. Kush noemt het zelfs sexy, over groene porno gesproken… Maar hoe je de met 33 toppen gevulde kweekkast ook wil noemen, feit is dat hij voor een blije kweekdokter zorgt! En dan te bedenken dat dit pas de vijfde bloeiweek is.

Hallo CNNBS liefhebbers, het is weer tijd voor mijn wekelijkse relaas. De negen Night Queens gaan erg lekker al zeg ik het zelf. Afgelopen week was de vijfde week op 12/12 onder de HPS, en de toppen hebben al een mooi formaat inmiddels. Toch zitten ze stuk voor stuk nog vol met witte bloeiharen en zal het nog wel even duren voor de planten klaar zijn om te oogsten. Het echte opzwellen van de toppen moet nog komen, maar ze zitten van boven tot onder al vol met trichomen.

De planten krijgen op dit moment nog steeds een mengsel van bloeivoeding en extra fosfor en kalium uit een biologische PK booster van BioQuant. Dagelijks drinkt iedere plant ongeveer 200 milliliter water, de pH-waarde hou ik rond de 6,4 en de EC-waarde is in deze periode ongeveer 1,6.

Onbevlekt ontvangen

Er is in de hele kast nog geen bruine bloeihaar te vinden, behalve op één plant en dat is de hermafrodiet waarover ik twee weken geleden over schreef. Als je het gemist hebt; een van de negen planten bleek een herma en maakte een paar mannelijke bloemen aan. Het waren er niet veel dus ik heb toen besloten de mannelijke bloempjes te verwijderen en de plant in de kast te laten staan.

Helaas stond een van de mannelijke bloemen op dat moment al open en liet die bij het verwijderen zijn stuifmeel los. De plant stond op dat moment buiten de kast, en heeft voornamelijk zichzelf bevrucht. Een onbevlekte ontvangenis dus. Inmiddels kun je aan de bruine bloeiharen op deze plant goed zien waar de stuifmeelkorrels terecht zijn gekomen.

Het zaad dat deze plant zal produceren is gefeminiseerd omdat het afkomstig is van een vrouwelijke plant. Toch zal het vrij nutteloos zaad zijn met een verhoogde kans op nog meer hermafrodiete planten. Hooguit goed voor de maag dus, maar zeker niet om te zaaien.

Foxtails

Ik heb afgelopen week ook de 150 Watt HPS lamp iets hoger gehangen en ook de ventilator wat hoger geplaatst. Dit omdat ik zag dat sommige toppen – met name die recht onder de lamp groeien – een paar beginnende foxtails produceerden, en dat is een teken dat ze het iets te warm gehad hebben. De fan was inmiddels al door de planten voorbij gegroeid en blies recht op de toppen. Omdat de kast zo vol staat werden alleen de planten vlakbij de ventilator bereikt.

De lamp hangt nu dus op zijn hoogste plek in de kast en de ventilator kan eigenlijk ook niet veel verder meer omhoog. Dit is geen probleem aangezien de planten ook allang niet meer groeien en alleen nog bezig zijn met de productie van toppen.

Toppen fimmen

En dan was ik ook nog bezig met een geheim experiment waardoor wiettoppen aanzienlijk dikker en vooral harder en compacter zouden moeten worden. Even snel opfrissen; vanaf de derde bloeiweek moet je om de 10 tot 14 dagen een achtste deel van de wiettoppen afknippen. Ik experimenteer nu dus met deze techniek op één van de negen planten, om te zien of  de techniek inderdaad werkt, dat zou wel geweldig zijn natuurlijk. Deze week heb ik de Night Queen in kwestie voor de tweede keer haar toppen gefimd.

Vorige week vertelde ik dat ik geen noemenswaardige verschillen tussen te behandelde en de onbehandelde toppen zag, maar nu begin ik toch het idee te krijgen dat de afgeknipte toppen zich meer in de breedte ontwikkelen en ook wat compacter zijn. Het zijn nog geen monstertoppen maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Hieronder een paar foto’s van de gefimde buds.

De foto’s hierboven zijn vlak na het fimmen van de toppen gemaakt. Je ziet ook dat de bovenkant nog helemaal vlak is. Volgende week gaan we zien hoe de buds zich verder gaan ontwikkelen, tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)