(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de HPS kweekkast van dokter Groen is afgelopen week een SODG ontstaan; een lekkere volle toppenzee dus, oftewel de Sea Of Dokter Green. Vorige week zagen we al de eerste bloeiharen, maar deze week kunnen we dus van echte toppen spreken. Dokter Groen maakte extra veel foto’s, dus geniet er maar van!

Ik heb afgelopen week – afgezien van het weghalen van wat gele blaadjes onderaan – niets meer aan training gedaan in mijn kweekkast met HPS. De bloei is nu echt goed doorgebroken, dus dan is de tijd van trainen voorbij. Alleen als het echt niet anders kan en de toppen bijvoorbeeld in de lamp gaan groeien, zal ik ze misschien nog eens ombuigen maar dat doe ik liever niet. En zoals het ernaar uitziet is dat deze ronde ook niet nodig. Mijn Night Queens groeien bijna niet meer en de HPS lamp kan nog een stukje omhoog.

Uitgetraind

Qua hoogte gaat het dus lekker in de kast, alle toppen groeien op min of meer gelijke hoogte – een centimeter of 10 tot 15 onder de 150 Watt HPS kweeklamp. Ik heb de lamp van de week wel een klein stukje hoger gehangen, maar dit is precies wat ik voor ogen had toen ik de planten tijdens de groei topte. Iedere plant heeft een stuk of vijf toppen en die ontwikkelen stuk voor stuk uitstekend. Kijk maar eens naar de foto’s en hou daarbij in gedachten dat ik pas 17 dagen geleden naar 12/12 omschakelde!

Niet alleen de lamp is deze week een paar centimeter verhoogd, ook de ventilator moest een stukje hoger. Om het licht van de lamp wat breder te laten schijnen heb ik de kap een beetje opengebogen. Een 150 Watt HPS mag ongeveer 15 centimeter dicht bij de planten hangen en de kap was net iets lager, vandaar. De lamp kan als het moet nog een centimeter of 10 omhoog, maar ik denk dat dat niet nodig zal zijn. De groei is zo goed als gestopt en de planten concentreren zich nu alleen nog op het produceren van bloemen.

Het enige wat ik van de week misschien nog zal doen is hier en daar wat kleine topjes onderaan wegknijpen. Ik had vorige week natuurlijk al de minst goede takken onderaan weggehaald, maar er groeien nog wel wat kleine secundaire topjes aan de overgebleven takken die weg zouden kunnen.

Fosfor en Kalium boost

Toen ik vorige week woensdag zag dat de bloeifase op gang kwam, heb ik dat natuurlijk meteen ondersteund met de voeding. Zoals ik vorige week uitlegde ben ik mijn planten gaan voeden met afgezuurd water. Dit omdat er een tekort ontstond door een verkeerde pH-waarde in de aarde. Dat heb ik toen aangevuld met wat extra groeivoeding opgelost in water met een pH-waarde van rond de 6,4. De planten knapten er zichtbaar van op.

Nu de bloei goed op gang is, geef ik de planten geen groeivoeding meer, maar extra fosfor en kalium in de vorm van EcoFinale van het merk Bioquant. Ieder voedingsmerk heeft wel een PK-booster zoals dat heet, maar deze had ik al in huis. Het is een biologische voeding dus helemaal goed voor mijn wietplanten. Om de dag krijgen de planten zo’n 200 tot 300 milliliter voedingswater.

En daarmee eindig ik deze update van de derde week op 12/12. Volgende week zal ik jullie laten zien hoe ik de onderkanten van de planten onder handen neem zodat alleen de beste toppen de energie krijgen die de plant met de fotosynthese produceert. Geniet van de foto’s want ik heb er deze week weer een hoop gemaakt.

Dr. Groen

(advertentie)