(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opmerkelijke actie van de gouverneurs van de staten Colorado, Washington, Oregon en Alaska. In een open brief aan twee ministers van de regering van president Donald Trump roepen ze die op om de wietexperimenten in hun staten met rust te laten.

Reactie op dreigende taal regering Trump

In de afgelopen maanden klonk er vanuit de regering van president Trump dreigende taal richting de inmiddels 9 staten die recreatieve wiet heb ben gelegaliseerd. De eerste was ooit Colorado, daarna volgden Washington State, Oregon en Alaska, bij de afgelopen verkiezingen in november 2016 volgden Californië, Nevada, Main, Massachusetts en ook in hoofdstad Washington DC is recreatieve wiet al legaal.

De politieke leiders van de eerste vier staten waar cannabis volledig legaal werd slaan nu de handen ineen en schrijven een open brief aan de federale regering met de strekking: laat onze wiet met rust en werk liever met ons samen!

Samenwerken

Maandag werd de opmerkelijke brief bezorgd bij minister van justitie Jeff Sessions en bij de minister van financiën Steve Mnuchin, twee haviken (van de velen) in Donald Trump’s regering. ‘Werk met ons samen, praat eerst met ons voordat jullie welke verandering dan ook aanbrengen aan het reguleringssysteem en de wetshandhaving’, zo begint het schrijven van de 4 gouverneurs.

Volgens Bill Walker (Alaska), John Hickenlooper (Colorado), Kate Brown (Oregon) en Jay Inslee (Washington) moeten de wietexperimenten in hun staten doorgaan en niet worden afgebroken zoals de regering dreigt.

Voordelen van legalisering

De gouverneurs wijzen er fijntjes op dat de legalisering van cannabis hun economie heeft uitgebreid. Ook kan je met gereguleerde wiet de volksgezondheid beschermen. Het aantal ‘onrechtvaardige opsluitingen’ wordt verminderd door legalisering en dat geldt dan met name voor het aantal gekleurde mensen dat disproportioneel vaak wordt gestraft voor wietmisdaden. En ze willen ook dat banken gewoon zaken mogen doen met cannabisbedrijven die in hun staten actief zijn.

Overigens zijn de gouverneurs helemaal niet per se geweldige cannabisvrienden maar meer realisten. Zo schrijven ze aan Trump’s ministers dat ze in eerste instantie tegen legalisering waren, maar dat een federale crackdown (hardhandig optreden) op dit moment ‘het bestaande cannabisproduct richting de illegale, zwarte markt duwt’.

Een mooi initiatief dus, deze brief van vier verstandige politici. Nu maar heel hard hopen dat het ontvangende kamp Trump net zo verstandig is…

Wil je de hele brief nalezen, dan klik je HIEROP

[openingsbeeld: pantid123/Shutterstock]
(advertenties)